Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

1+1 media та співачка Оля Полякова здійснили мрію 9-річної пацієнтки Національного інституту раку

Уже понад 8 років 1+1 media реалізовує нематеріальні бажання дітей в межах проєкту «Здійсни мрію». Цього разу команда ініціативи втілила мрію 9-річної Аріни, пацієнтки Національного інституту раку. 

Менторка проєкту, ведуча «Сніданок з 1+1» Неля Шовкопляс допомогла Аріні зустрітися зі своїм кумиром — українською співачкою Олею Поляковою, пісні якої дівчинка знає на пам’ять. Зустріч була організована спільно з державною установою «Школа Супергероїв», яка діє при лікарні. Творчі заняття в освітньому осередку дарували дівчинці натхнення та радість, а вчителі та вихователі завжди були на варті гарного настрою.

Оля вручила дівчинці символічні подарунки — серед яких колекційна лялька Оля Полякова. До того ж артистка запросила маленьку шанувальницю на свій великий, жовтневий концерт у Києві. Також Аріна отримала дипломи від «Школи Супергероїв» за успіхи в навчанні та неймовірну силу духу. 

«Для неї це, як нагорода за її терпіння, за її сили, за її стійкість, за те, що вона пережила. Це дуже тривале та важке лікування», — підкреслила Ксенія Болгаріна, лікарка-онкологиня. 

До того, як дізналися про свій діагноз — саркома Юїнга ребра — Аріна була гімнасткою, активно займалася малюванням і ліпниною з пластиліну. Повномасштабна війна змусила родину виїхати з Миколаєва спершу на більш мирну територію України, згодом — до Польщі. Вже там бабуся намацала на ребрі онуки випуклість. Родина терміново повернулася на Батьківщину.

За 9 місяців лікування Аріна пройшла 8 блоків важкої хіміотерапії, їй зробили резекцію ребра, щоб видалити пухлину. На завершальному етапі вона отримала високодозну хіміотерапію з аутологічною трансплантацією стовбурових клітин. Станом на сьогодні дівчинка завершила своє лікування.

Нагадаємо, що команда проєкту «Здійсни мрію» вже реалізувала низку активностей для дітей, які опинились в складних життєвих обставинах через повномасштабну війну рф проти України. Зокрема, ведучі «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна Руслан Сенічкін та Людмила Барбір провели кулінарний майстер-клас для вихованців Київського обласного ліцею із селища Володарка. Деякі діти перебували неподалік зони бойових дій, вибиралися з окупації.