Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

• КИЇВ - 107.4 FM • ЖИТОМИР - 107.3 FM •ДНІПРО - 92.9 FM • КРИВИЙ РІГ - 103.2 FM • МИКОЛАЇВ - 106.4 FM • ОДЕСА - 102.2 FM • КРЕМЕНЧУК 102.1 FM • ХАРКІВ - 90.4 FM • ЧЕРКАСИ - 101.6 FM • КРОПИВНИЦЬКИЙ - 102.6 FM • РЕКЛАМА НА АВТОРАДІО - 0 800 332 708 •

15 КРУТИХ ЛАЙФХАКІВ ДЛЯ АВТОМОБІЛІСТІВ

Авто — дороге задоволення, яке вимагає не тільки грошових вкладень, а й догляду та часу. Та існує чимало «народних» трюків, які не дуже широко відомі, але можуть позбавити вас від зайвих клопотів, значно спростивши життя. Ми зібрали для вас 15 класних лайфхаків, які вам точно знадобляться!

Телефонним тримачем може стати канцелярська гумка


Тримати в руці телефон, вести машину, та ще й стежити за дорогою клопітно. Якщо під рукою немає тримача, абез навігатора не обійтися — закріпіть свій телефон до воздуховоду за допомогою канцелярської гумки. Тоді ви зможете і за навігатором стежити, і улюблену музику слухати.

Тенісний м’ячик для парковки в гаражі


Якщо у вашому гаражі не так вже й багато вільного місця, а паркуватися потрібно особливо обережно, найпростіший спосіб нічого не зачепити — повісити м’ячик, який буде вдарятися в одну точку на лобовому склі.

Поролонові рейки в гаражі


Якщо ви кожен раз боїтеся зачепити дверима стіну гаража, то зробіть такі рейки з поролону.

Зупинити тріщину на лобовому склі


Щоб затримати подальше розростання невеликої тріщини лобового скла до того моменту, поки ви не вирішите його замінити, зафарбуйте тріщину прозорим лаком для нігтів з обох сторін скла. Звичайно, такий спосіб недовговічний та працюєтимчасово, проте, на якийсь час він може призупинити розростання.

Почистити автомобільні фари


Щоб очистити фари від тмяності, зрозуміло, можна витратити пару годин на процедуру шліфування з використанням дрібної наждачки або готової абразивної поліролі. Але, на перший час, можна обійтися меншими грошима і зусиллями, використавши для цього просту зубну пасту.

Дешевий замінник антидощ і поліролі для кузова


На сьогодні існує безліч готових восків, гідрофобних і полірувальних засобів, нанесення яких на кузов і скла автомобіля надає їм блиск, а також захищає від води і бруду. Але ці засоби відчутно дорогі та не завжди є в потрібний момент.

Однак, схожою дією володіє звичайний кондиціонер для волосся, до складу якого входить ланолін. Він замінить собою засіб «антидощ» і додасть машині по-справжньому сяючий вигляд. Потрібно просто розвести кондиціонер із водою в пропорції 1: 2 і нанести цю суміш за допомогою мікрофібри на вимитий автомобіль. Через 5 хвилин обполоснути водою — краплі води і бруду будуть скочуватися, не затримуючись, зі стекол та інших поверхонь автомобіля.

Як не заснути під час їзди


Підбадьоритися допомагають кава, енергетичні напої , відкривання вікон, розмови і музика, зміна швидкісного режиму та зниження температури в салоні. Але одним з найбільш дієвих, і при цьому, дешевих коштів є лимон.

Економія під час заправки


Коли заправляєтеся — тримайте пістолет засунутим у бак наполовину, а не повністю. Так ви заллєте більше бензину і в баку буде менше повітря.

Для чистоти у салоні


Використовуйте контейнер для круп в якості сміттєвого відра.

Очистка важкодоступних місць


Боротися з пилом в важкодоступних місцях допоможуть звичайні щіточки для малювання.

Захист від яскравого сонця


Цей трюк запозичений у пілотів. Якщо сонце сліпить очі — використовуйте тонкий пластмасовий або акриловий лист. Він буде триматися на лобовому склі завдяки статичній електриці. Такі листи можна знайти в гіпермаркетах формату «все для дому» та в деяких канцелярських магазинах.

Сторона бензобаку


Якщо ви забули з якого боку у вас бензобак або їдете на не своєму авто, то стрілка на панелі управління підкаже вам сторону розташування бензобаку.

Вберегтися від запотівання вікон


Щоб вікна в автомобілі не запотівали — розріжте чисту картоплину навпіл та натріть її на внутрішній стороні вікна, залиште до повного висихання, потім змийте.

Освіжувач повітря


Щоб замінити освіжувач повітря, можна використовувати звичайну дерев’яну прищіпку. Для цього на неї потрібно капнути кілька крапель ефірного масла і прикріпити до панелі.

Органайзер для дрібниць


Взуттєвий органайзер стане незамінною річчю в машині, особливо якщо у вас є діти.