Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Дакар-2024, Етап 8

Карлос Сайнс-старший додав майже шість хвилин до своєї переваги на Дакар-2024 над Себастьяном Льобом у домінуючий день для Audi, адже Маттіас Екстрьом здобув перемогу на етапі.

Після своєї третьої перемоги на етапах цьогорічного «Дакара», Льоб мав намір скоротити загальну перевагу Сайнса, оскільки випереджав іспанця на три хвилини, а найближчого суперника Екстрьома на одну хвилину, виїхавши на останні 100 км від Аль-Дувадімі до Хайля. 

Але на ґрунтовій частині Льоб поступився своїм суперникам 10 хвилин перед фінішем та втратив всю свою наполегливу роботу, а отже забезпечив Сайнса більшою перевагою. 

Екстрьом перейняв лідерство, яке утримував до фінішу, здобувши свою п’яту загальну перемогу на етапах Ралі «Дакар» і другу цього року, включаючи тріумф у пролозі. 

Напарник Екстрьома по команді Audi Стефан Петрансель приніс німецькому виробнику дубль, забравши друге місце в Герлена Шишрі на останніх 10 км, а отже розрив між ними був лише 25 секунд після 458 км спеціальної ділянки в понеділок. 

Сайнс здійснив відносно стриманий заїзд до четвертого місця на своїй Audi, але Льоб був лише 10-м. Чотириразовий переможець ралі «Дакар» випереджає французького гонщика на 24 хв 47 с за чотири етапи до фінішу в п’ятницю. 

Лукас Мораєс із Toyota утримав третє місце в загальному заліку, незважаючи на те, що завершив етап на сьомому місці та програв хвилину Гійому де Мевіусу, а гонщик Overdrive Toyota все ще відстає від трійки лідерів у загальній класифікації на півгодини. 

Другий пілот Toyota Жиніель Де Вільє залишається на п’ятому місці в загальному заліку, випереджаючи Шишрі з Overdrive, а Мартін Прокоп на Orlen Jipocar Ford Raptor сьомий, але на дві години відстає від лідера Сайнса.