Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

"Дамо бій". Капітан збірної України високо оцінив підготовку команди перед матчевою зустріччю із США у Кубку Девіса

Ексклюзивний коментар капітана збірної України з тенісу для Суспільне Спорт.

Чоловіча збірна України з тенісу готується до кваліфікації Кубка Девіса-2024. У матчевій зустрічі "синьо-жовті" зіграють проти США.
Матчева зустріч проти США буде номінально домашньою для українців й відбудеться у четвер-п'ятницю, 1-2 лютого, на хардовому корті у литовському Вільнюсі. Переможець цього протистояння кваліфікується до фінального турніру Кубка Девіса-2024.
До складу збірної на матчеву зустріч проти США увійшли п'ять тенісистів. Серед них – перша ракетка України Віталій Сачко, який у чинному світовому рейтингу займає 165-те місце. Натомість одним із суперників українців буде дев'ята ракетка світу Тейлор Фріц, який на Аustralian Open-2024 вийшов у чвертьфінал.

Капітаном України у прийдешньому протистоянні з американцями буде Орест Терещук. Перед стартом матчевої зустрічі капітан збірної України ексклюзивно поспілкувався із Суспільне Спорт.
-    Про те, як проходить підготовка до матчевої зустрічі зі США
"Всі готуються, у декого є проблеми з мікротравмами. Сподіваюся, що 1-го лютого усі будуть готові на 100%. Ми дамо бій американцям. Я знаю точно, що мої гравці будуть дуже мотивовані, вони горять бажанням взяти участь у цих матчах. Тенісисти збірної США – це гравці, на яких ми дивимося по телевізору. М’яко кажучи, ми не фаворити. Та у поєдинках проти Колумбії ми також не вважалися фаворитами, але змогли перемогти. Ми не загадуємо далеко, будемо старатися виграти кожен розіграш. Подивимося, що з того вийде".

-    Про налаштування гравців збірної України

"Додатково налаштовувати гравців точно не потрібно. По-перше, це Кубок Девіса, це гра за Україну. По-друге, рівень суперників високий. По-третє, ми знаємо, що усі квитки продані. Безпосередньо проходить година для дітей. Дуже багато дітей, з якими грають обидві команди. Тож атмосфера буде дуже класна. Шкода, що граємо не вдома. Будемо сподіватися, що наступний матч буде вже в Україні, після перемоги".
-    Про акліматизацію американців у Вільнюсі після повернення з Австралії

"Я думаю, що у них є питання з акліматизацією. Вони перебували в Австралії довше, аніж Віталій Сачко, який також там був. Втім, американці звикли до цього, вони знають, як виходити з джетлагу. Не думаю, що нам варто сподіватися, що вони будуть не в кондиціях".


-    Про те, чому обрали Вільнюс місцем проведення матчевої зустрічі зі США

"Ми на такій стадії турніру, що в організаторів дуже високі вимоги щодо арени, готелю, трибун. Загалом дуже багато є вимог. Тут, у Вільнюсі, вже не перший раз грала чоловіча та жіноча збірні України. Тут дуже класна арена, дуже приємні люди, усе налагоджено. Не дивно, що саме тут ми граємо".


-    Про очікування від матчевої зустрічі зі збірною США

"Я сподіваюся, що нашим хлопцям вдасться показати себе з кращого боку попри рівень суперників. Сподіваюся, що будуть матчі, за якими буде приємно спостерігати. Щодо результатів, ми ніколи не плануємо, що маємо тут виграти, а там – програти. Є певна стратегія, але як показує практика, в Кубку Девіса може бути усе, що завгодно".

Чоловіча збірна України з тенісу: що відомо

-    У чинному рейтингу Кубка Девіса збірна України посідає 35-те місце. Наступний суперник українців, збірна США, йде 11-ю в цьому заліку.

-    Україна чотири рази грала у плей-оф Світової групи Кубка Девіса: у 2009, 2013, 2014 та 2016 роках. "Синьо-жовті" програли всі зустрічі на цій стадії.

-    Після реформування Кубка Девіса у 2019 році Україна вперше боротиметься за вихід у плей-оф змагань.


Оригінал статті за посиланням