Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

General Motors анонсував водневий кар'єрний самоскид

General Motors і Komatsu об’єдналися для створення кар’єрного самоскида з водневим двигуном. Переведення кар’єрних гігантів на водень відповідає меті Komatsu зі скорочення викидів на 50% до 2030 року та досягненню вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Як повідомляється, партнери зосередяться на розробці силового модуля на водневих паливних елементах. Ємність блоку Hydrotec перевищить 2 МГВт. Протестувати перший прототип планують до середини десятиліття у науково-дослідному центрі в Аризоні.

General Motors вважають, що водневі паливні елементи ідеально підходять для електрифікації дизельних автомобілів. Крім того, кар’єрні самоскиди зазвичай все своє життя проводять на одному кар’єрі. Це означає, що інфраструктура для зарядки воднем не буде великою проблемою.

Основою для майбутнього «воднемобіля» стане модель серії Komatsu 930E з дизель-електричною силовою установкою потужністю до 3549 к.с. Модель 930Е дебютувала у травні 1995 року в Моренсі, штат Арізона (США). До 2008 року це був найбільший та вантажопідйомний самоскид у лінійці Komatsu — 290 тонн. У 2008 році з’явилася версія 960Е-1 потужністю 3500 к.с. та вантажопідйомністю 327 тонн.


Оригінал статті за посиланням