Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

General Motors заявив про відмову від Apple CarPlay та Android Auto

Компанія General Motors має намір замінити Apple CarPlay та Android Auto власною програмою, яка буде більш технологічною та менш небезпечною.

Про це заявив керівник відділу розробки інформаційно-розважальних систем GM Тім Беббіт в інтерв’ю Motor Trend. За його словами, Apple CarPlay та Android Auto іноді працюють не коректно, спонукаючи водіїв брати до рук телефони, а не чекати відгуку. Звичайно в цей момент вони відволікаються на гаджет, а не стежать за дорогою, що може призвести до аварій.

Щоб не робити власників автомобілів GM заручниками ситуації, концерн вирішив перейти на нові програми власної розробки. Вони будуть убудовані і ніяк не пов’язані зі смартфоном. Тобто для користування функціоналом водіям не потрібно діставати телефон, перебуваючи за кермом.

Беббіт не став вдаватися у деталі, але, ймовірно, він говорив про систему Ultifi, яка дебютує в 2024 році на Chevrolet Blazer EV. Вона включатиме такі програми Google як Assistant і Maps, управління якими буде голосовим. Також будуть доступні різні передплати.


Оригінал статті за посиланням