Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Ліонель Мессі ледь не позбавив себе титулу кращого футболіста року


До «Золотого мяча»-2023 нападаючий «Інтер Майамі» додав ще один трофей – він став кращим футболістом 2023 року в номінації FIFA. Титул вдалося дивом вирвати у Ерлінга Холанда, з яким у нього виявилась однакова кількість голосів.

Лео вже втретє став «Кращим гравцем року», обійшовши свого вічного суперника Кріштіану Роналду та Роберта Лівандовськи, у яких по дві перемоги.

Однак аргентинець був дуже близьким до провалу, оскільки сам зробив собі підніжку – свій голос він віддав Кіліану Мбаппе (ПСЖ), Хуліану Альваресу («Манчестер Сіті») та Ерлінгу Холанду («Манчестер Сіті»). За підсумками голосування вони з Холандом набрали однакову кількість балів! На третьому місці за кількість голосів був Кіліан Мбаппе.

Мессі врятували капітани чоловічих збірних, які займають найвищі місця в рейтингу FIFA. Згідно регламенту кожна збірна теж віддає голос за кращого гравця року.

Виявилося, що авторитет Лео досі беззаперечний для Джанлуїджі Доннарумми (Італія), Луки Модріча (Хорватія), Гаррі Кейна (Англія), Верджіла ван Дейка (Нідерланди), Федеріко Вальверде (Уругвай), Кіліана Мбаппе (Франція), Ромелу Лукаку (Бельгія). Холанду більше симпатизують  Ілкай Гюндоган (Німеччина) та Каземіро (Бразилія).