Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Мінус «Тюльпан» та «Панцир-1С»: бійці ЗСУ знищили техніку окупантів – відео

За даними Генштабу ЗСУ з початку повномасштабної війни в Україні окупанти втратили 3762 танки, 7348 бронемашин та 2732 БПЛА. Українські військові докладають максимум зусиль, щоб ці цифри ставали більше з кожним днем.

Днями на «концерт до кобзона» вирушили ворожі самохідний міномет 2С4 «Тюльпан» та зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцер-1С». Виявили та відпрацювали влучним ударом міномет бійці 406-ої окремої артилерійської бригади. Повідомляється, що окупанти намагалися його сховати у лісосмузі під деревами на Херсонщині поблизу села Нечаєве.



Удар по «Тюльпану» завдай із 155-мм гаубиці М777. Імовірно, українські воїни використали високоточні ракети M982 Excalibur. Машину знищили разом із екіпажем.

Міномет «Тюльпан» загарбники використовують для знищення найбільш укріплених фортифікаційних споруд, живої сили та техніки супротивника. Обстріл ведеться звичайними фугасними мінами 53-Ф-864. також може використовувати активно-реактивні міни 3Ф2. Залежно від типу боєприпасів, міномет може вражати цілі на відстані від 10 до 20 км.

Також загарбники втратили ще один ЗРК «Панцир-1С». Аеророзвідка за допомогою БПЛА «Лелека-100» виявила установку, майстерно замасковану супротивником. Вони скоригували вогонь артилерії, які завдали точного удару. Знищили зенітний комплекс у селищі Кодема Донецької області, що знаходиться південніше від Бахмута.

ЗРПК «Панцир-1С» призначений для ближнього прикриття цивільних та військових об’єктів (у тому числі комплексів ППО великої дальності) від усіх сучасних та перспективних засобів повітряного нападу. Завдяки багатоканальній системі захоплення він створює безперервну зону перехоплення цілі по висоті від 0 до 200 м, і дальності – 20 км. Час реакції комплексу 4-6 секунд.


Оригінал статті за посиланням