Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

⚽ РОЗКЛАД ІГОР ЄВРО ДОСТУПНИЙ НА САЙТІ У РОЗДІЛІ ЄВРО 2024 ⚽ ВБОЛІВАЄМО ЗА НАШУ ЗБІРНУ РАЗОМ З АВТОРАДІО ⚽

На дорогу повернули 101-річний Ford Model T


Ford Model T 1923 може стати найстарішим автомобілем, який повернувся до життя після десятиліть простою. Попередні 74 роки він простояв без руху і виглядає як купа брухту. Але це не зупинило авторів YouTube каналу Jennings Motor Sports.

Ford Model T, також відомий, як «Бляшана Ліззі», випускався у 1908-1927 роках. Це був перший автомобіль, що виходив мільйонними серіями. На думку багатьох, випустивши Model T, Генрі Форд «посадив Америку на колеса». Можливо, саме це й підштовхнуло команду до відновлення цієї дивовижної сарайної знахідки.

Попри значний вік, в результаті майстрам вдалося почути як звучить його старий чотирициліндровий мотор. Але спочатку рукоятка, якою він запускається, відмовлялася обертатися, а під час заміни мастила зі зливу витекла вода.

Знявши свічки запалювання та головки блоку циліндрів, майстри виявили суттєву іржу та корозію у першому циліндрі. У клапанному механізмі оселилися миші. Очистивши весь бруд і іржу, замінивши свічки та клапан циліндра, заливши паливо, вони спробували запустити двигун. Але під час першої спроби у моторному відсіку спалахнула пожежа. Полум’я швидко загасили й зрештою запустили мотор.

Це вселяє надію, що стара «Бляшана Ліззі» виїде на дорогу. Але попереду ще багато роботи. Наступним кроком буде покупка шин та ремонт трансмісії. Чекаємо на наступне відео.

Оригінал статті за посиланням