Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Оголошено ціни нового Kia Sorento 2024


Кia оголосила ціни на оновлений Sorento. Кросовер 2024 року виявився на 1600 доларів дорожчим за торішню модель. У США цінник оновленого Kia Sorento стартує від 33 365 доларів. За ці гроші пропонують базовий Sorento LX із переднім приводом. Нова топова комплектація Sorento X-Line SX Prestige AWD обійдеться щонайменше 47 765 доларів. Всі доступні наразі версії укомплектовані звичайними двигунами внутрішнього згоряння. Подробиці про гібридні модифікації кросовера та їх вартість оголосять пізніше цього року.

Kia Sorento з «чистими» двигунами внутрішнього згоряння — це рестайлінгова версія попередньої моделі. Деякі елементи дизайну він запозичив у EV9. Зокрема, Т-подібні фари із вбудованими денними ходовими вогнями, що обрамляють знайому решітку радіатора. Логотип Kia переїхав на капот. У новій комплектації X-Pro кросовер отримав 17,0-дюймові колісні диски з позашляховими шинами BF Goodrich.

У салоні — перероблена передня панель із вигнутим екраном, що складається з двох 12,3-дюймових дисплеїв. Задля його розміщення дизайнерам довелося змінити вентиляційні отвори клімат-контролю.

Оновленому Sorento дісталася низка передових технологій EV9, включаючи підключену автомобільну навігаційну панель Kia (ccNC) та оновлення по повітрю. Також кросовер оснащений інтелектуальною системою круїз-контролю, яка враховує стиль водіння власника щодо прискорення та гальмування. Крім того, в арсеналі кросовера, 10 систем допомоги водієві у стандартній комплетації. Серед них попередження про лобове зіткнення з функцією виявлення пішоходів та система Digital Key 2.0, яка дозволяє замикати/відмикати автомобіль зі смартфона.

Моторна лінійка Kia Sorento не змінилася. Базовий двигун — 2,5-літровий чотирициліндровий віддачею 191 к.с. та 245 Нм крутного моменту. Більш дорогі версії використовують турбований двигун того ж об’єму, який розвиває 281 к.с. та 422 Нм. Коробка — 8-ступінчаста автоматична. Привід — передній або повний.

Подробиць про оновлену гібридну лінійку Kia Sorento південнокорейська марка не надала. На ринку гібридні та плагін-гібридні кросоверb з’являться пізніше цього року як моделі 2025 року. 


Оригінал статті за посиланням