Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

• КИЇВ - 107.4 FM • ЖИТОМИР - 107.3 FM •ДНІПРО - 92.9 FM • КРИВИЙ РІГ - 103.2 FM • МИКОЛАЇВ - 106.4 FM • ОДЕСА - 102.2 FM • КРЕМЕНЧУК 102.1 FM • ХАРКІВ - 90.4 FM • ЧЕРКАСИ - 101.6 FM • КРОПИВНИЦЬКИЙ - 102.6 FM • РЕКЛАМА НА АВТОРАДІО - 0 800 332 708 •

Перший стартап від Porsche та UP.Labs із аналізу даних автомобіля

  • Porsche AG та UP.Labs заснували стартап Pull Systems: машинне навчання як сервіс зі збору та аналізу даних для швидшого отримання інформації про стан авто
  • Завдання Pull Systems – встановити нові стандарти в аналітиці на основі різних даних: від оцінки стану акумулятора до оцінки енергетичної електроніки
  •  До 2025 року планується заснувати 6 нових компаній, що матимуть індивідуальні бізнес-моделі із тем мобільності


Компанія Porsche AG у партнерстві із венчурною лабораторією UP.Labs заснували стартап Pull Systems. Розташований у Лос-Анджелесі, він розроблятиме рішення для машинного навчання, щоб збирати та аналізувати дані від транспортних засобів.

Інтелектуальна платформа Pull Systems допоможе швидко та легко отримати важливу інформацію про автомобіль, наприклад, оцінити стан акумулятора чи силової електроніки. Очікується, що більш якісні дані від стартапу будуть корисними для виробників транспортних засобів.

Про запуск стартапу Pull Systems оголосила компанія Southwest®. Команда експертів з автопромисловості працює у Каліфорнії та Німеччині із 2022 року, проте створення стартапу також передбачає отримання дозволів від компетентних антимонопольних органів.

Porsche вперше співпрацює із американською компанією UP.Labs – венчурною лабораторією у галузі мобільності інвестиційної компанії UP.Partners. «Партнерство із UP.Labs допоможе Porsche розширити свою цифрову екосистему. Цифровий досвід Porsche буде зміцнений, а компанія ще тісніше співпрацюватиме із міжнародними талантами та їхніми ноу-хау», — переконаний Лутц Мешке, заступник голови Виконавчої Ради і член Виконавчої Ради з фінансів та ІТ.

До 2025 року UP.Labs та Porsche планують заснувати 6 нових компаній
Кожна вирізнятиметься інноваційними та індивідуальними бізнес-моделями зі стратегічно важливих для Porsche та галузі в цілому тем мобільності. Pull Systems є першою з цих компаній, і її перший раунд розміщення цінних паперів очолить UP.Partners. Головне завдання Pull Systems – встановлення нових стандартів в аналітиці на основі даних для покращення якості продуктів.

Трансформація автомобільної промисловості
Компанія Porsche AG із 2016 року є активним учасником екосистеми стартапів та співпрацює із багатьма компаніями. Міжнародні стартапи часто спеціалізуються на конкретних проблемах і знаходять інноваційні рішення, що допомагають трансформувати автомобільну промисловість. Pull Systems та інші майбутні стартапи від UP.Labs та Porsche створять нові бізнес-моделі: хоча для стартапів і буде корисною кооперація із Porsche, в цілому вони масштабуватимуться на вільному ринку. UP.Labs як частина екосистеми UP.Partners входить до складу UP.Ventures і UP.Summit.

«Важливо не лише запускати проекти із інноваційних технологічних розробок, але й думати про бізнес складову, що стоїть за ними, — каже Джон Куольт, засновник і генеральний директор UP.Labs. — Я із нетерпінням чекаю на новий виклик із розвитку Pull Systems різом із Porsche та UP.Labs. Ми об’єднаємо наші компетенції для ефективної трансформації майбутного мобільності».

Екосистема стартапів Porsche
Porsche постійно працює над розширенням своєї екосистеми стартапів для збільшення інноваційної сили та отримання нових сучасних рішень. Окрім UP.Labs, що зосереджена на роботі із ключовими стратегічними питаннями, до екосистеми входять: підрозділ венчурного капіталу Porsche Ventures для інвестицій в потенційно сильні стартапи, технологічний і цифровий підрозділ Porsche Digital - Forward 31 – що створює портфоліо потенційно потужних стартапів для охоплення нових цільових груп та розвитку ланцюга зі створення доданої вартості поза межами автомобільного бізнесу. Також серед стартапів і програма APX акселератор – спільне підприємство з Axel Springer – спрямовано на подальший розвиток стартапів, які ще знаходяться на ранніх стадіях роботи. Серед іншого, Porsche є партнером платформи відкритих інновацій «Startup Autobahn».