Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Подивіться на ралійний Peugeot 208 від швейцарського дилера бренду (фото)

Дилерський центр Peugeot у Швейцарії представив власну версію оригінального ралі-кара 205 Rallye, який дебютував 1988 року. Спецверсію під назвою Peugeot 208 Rallye побудували на базі хетчбека 208. Загалом дилер планує виготовити 50 таких автомобілів. Вартість сучасного наступника легендарного ралі-кара не уточнюється.

Peugeot 205 Rallye 1988 року — спеціальний омологаційний варіант хот-хетча, який створила команда Peugeot-Talbot Sport для змагань у серіях ралі групи N та групи A. Автомобіль використовував доопрацьований рядний чотирициліндровий мотор від 205 XR з новим колінчастим валом. Робочий об’єм агрегату збільшили із 1,1 до 1,3 літра.

Також ралі-кар отримав модернізовані гальма, амортизатори та пружини від 205 GTI. Із салону прибрали все зайве. В результаті споряджена маса 205 Rallye склала 794 кг.

Спочатку гоночний хот-хетч із квадратними розширювачами колісних арок випускався у білому кольорі з наклейками команди Peugeot-Talbot. У наступні роки кузовну палітру доповнили новими кольорами. Салон комплектували спортивними сидіннями із червоними ременями безпеки. Також залежно від ринку передбачалися деякі доопрацювання двигуна. За чотири роки виробництва побудували понад 30 000 Peugeot 205 Rallye.


Оригінал статті за посиланням