Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Посягнув на святе: репер ХАС показав відео на новий трек “Йду по воді” з альбому-трилогії “БЛЮЗнірство”

ХАС презентує міні-альбом “БЛЮЗнірство”, символічно приурочивши реліз до свого 33-річчя. Тому в сюжетних лініях пісень прослідковується релігійна тематика. 

Посилання для прослуховування альбому: https://orcd.co/xac_bluesnirstvo

“БЛЮЗнірство - це гра слів, і єдине що об'єднує тематику альбому, - це змішання репу з блюзом. Це альбом-трилогія, оскільки блюз канонічно несе в собі три тематики: чесно про своє минуле - це пісня “Автобан”, чесно про своє бачення майбутнього - це пісня “Йду по воді”, і чесно про свою любов - це пісня “Винні”.

Назва цього EP “БЛЮЗнірство”, тому що в текстах пісень цього альбому є дуже багато відвертої тематики, відвертих фразеологізмів на грані зі святотатством”, - ділиться музикант.

Артист розповідає, що поєднати реп з блюзом було його давньою мрією, так як це його найулюбленіший стиль музики. Раніше вже експерементував у поєднанні майже з усіма стилями музики.

“Я з блюзом прокидаюся, їду в дорозі, лягаю спати, і дуже багато романтичних історій пов'язано також з блюзом”.

Кожен трек у новому міні-альбомі - це окрема історія з життя ХАСа, якою він відверто ділиться зі своїми слухачами.

“Йду по воді” - це перша пісня яка була написана з трилогії. Що стосується самої тематики - це достатньо відвертий трек. Він про мій шлях, про моє минуле і про те, як я йду по життю зараз. Для когось зміст може здатися образливим, бо хтось може провести аналогію з Христом. Але ми всі “діти Божі”. І в кожного з нас є своя Хресна дорога.

Трек "Винні" є частиною трилогії "БЛЮЗнірство", яка висвітлює теми чесності, відвертості та можливо навіть дискомфорту. Можливо, ті слова, які я підібрав, не є комфортними для пересічного слухача. Але сама тема пісні стосується моменту, коли ти знаходишся на межі. Мова йде про крайні ситуації, коли ти почуваєш себе на межі самоусвідомлення, критики, любові, безсилля, відчуття власної провини, відчуття провини партнера.

Щодо треку "Автобан", тут все простіше. Бо я ніколи не писав про такі сторінки свого минулого. Проте це пісня для тих, хто готовий приділити більше трьох хвилин для прослуховування і спробувати зрозуміти текст. У цій пісні немає складних порівнянь чи важких епітетів. Здається, що вперше я відверто розповідаю про свою юність та темні сторони своєї біографії.” - розповідає ХАС.