Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Розмитнення автомобілів онлайн стало більш реальнішим

Депутати підтримали законопроєкт про митне декларування легкових автомобілів у «Дії»

24 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні та прийняла за основу законопроєкт №10380 «Про особливості здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного порталу електронних послуг. «За» проголосували 269 депутатів. Про це у Twitter написав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

«Законопроєкт розроблено з метою забезпечення зручності подання електронної митної декларації для митного оформлення легкового автомобіля завдяки використанню засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом періоду до набуття Україною статусу членства в ЄС», — написав Гетьманцев.

Зокрема, автори запропонували передбачити можливість подання електронної митної декларації засобами порталу «Дія». Для цього буде створено електронну базу даних про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, типу палива та об’єму двигуна. Це дозволить коригувати їхню вартість за допомогою спеціального механізму, який також належить впровадити. Аналогічна база даних буде створена і для вживаних автомобілів.

На думку міністра цифрової транспормації Михайла Федорова, цифровізація дозволить зробити процес розмитнення прозорим та швидким та виключить можливість корупційних схем на митниці.

Оригінал статті за посиланням