Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

В Україні посилили вимоги до палива: частину бензинів приберуть з ринку

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, через зростаючий дефіцит, Кабмін дозволив продавати паливо стандартів Євро-3 і Євро-4. Тепер цей дозвіл припинили.

Згідно з рішенням уряду, в Україні знову можна продавати паливо екологічного стандарту не нижче Євро-5. Бензин та дизель еко стандартів Євро-3 та Євро-4, а також етильований бензин заборонені до обігу. Про це повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива, зокрема щодо відновлення дії вимог до якості палива на рівні не нижче Євро-5», — сказав Мельничук.

Варто зазначити, що під час скасування вимог до якості палива передбачалося, що це правило діятиме до припинення чи скасування військового стану в Україні. Але за цей час трейдерам вдалося налагодити нові маршрути постачання нафтопродуктів та укласти довгострокові контракти з європейськими виробниками, тим самим стабілізувавши ситуацію на ринку. Тобто потреби в бензині та дизелі низької якості більше немає.


Оригінал статті за посиланням