Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Як швидко розігріти рідину для омивання скла, яка замерзла в бачку: 4 різні способи


Рано чи пізно це може трапитися з кожним водієм. На вулиці лютий мороз, потрібно кудись їхати. А рідина для омивання скла, яка не повинна замерзати, насправді закамяніла! Підказуємо, як вирішити цю проблему.

Для того, щоб врятувати ситуацію, потрібно  трохи часу і, можливо, інструментів.

Є кілька способів вирішення проблеми – все залежить від конструкції бачка для рідини омивача.

У деяких машинах його можна досить легко зняти. В такому разі бачок слід просто занести додому і відігріти в теплій воді.

Якщо зняти нереально, можна загнати авто в гараж (обов’язково в теплий, інакше в ньому не буде сенсу), відкрити капот і дати омивачу самому відтанути. Але скільки доведеться чекати, ніхто не знає – точно кілька годин.

Як варіант, на свій страх і ризик вирушити в дорогу. Є шанс, що від тепла двигуна бачок нагріється, лід розтане і – ура! – все запрацює.

А якщо ні?..

Тоді залишається останній варіант, який спрацює обов’язково.

  1. Підготуйте ємність, в якій можна підігрівати рідину на водяній бані, насадку від пульверизатора, довгу трубку і незамерзайку. Послідовність роботи по розморожуванню бачка наступна: спочатку на водяній бані слід підігріти незамерзайку (приблизно до 40-50°С, але не більше, інакше можна пошкодити бачок).
  2. Налити в бачок теплої рідини (не повністю його заповнювати) і почекати, доки вона охолоне. Весь цей час бажано рідину чимось помішувати – наприклад, викруткою, щоб прискорити процес. Коли рідина вихолоне, долити ще.
  3. Якщо вже по вінця, а лід так і не розтопився, вставити в бачок насадку від пульверизатора і довгу трубку та відкачати (вибризкати в якусь ємність) омивач.
  4. Далі залити нову порцію теплої незамерзайки і все повторити. І так – поки лід не розтане. В кінці повернути до бачка відкачаний омивач – і готово! На все потрібно близько 20-30 хвилин.