Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

⚽ РОЗКЛАД ІГОР ЄВРО ДОСТУПНИЙ НА САЙТІ У РОЗДІЛІ ЄВРО 2024 ⚽ ВБОЛІВАЄМО ЗА НАШУ ЗБІРНУ РАЗОМ З АВТОРАДІО ⚽

Експерт розповів, як швидко відмова від заміни масла “вб’є” двигун автомобіля


Фахівці автосервісів часто радять міняти моторне мастило вдвічі частіше, ніж рекомендує виробник. Такий проактивний підхід має, на їхню думку, забезпечити довговічність двигуна і менш сильну витрату його ресурсу.

Фахівці розглянули варіант, за якого заміною моторної оливи повністю нехтують, і з’ясували, як довго двигун може продовжувати працювати в таких умовах.

Хоча негайної та катастрофічної відмови двигуна одразу після пропущеної заміни оливи не відбудеться, низка проблем почне проявлятися поступово. З часом ці проблеми накопичуватимуться і призведуть до значних пошкоджень, випливає з інформації «Autolist».

Погіршення змащувальних властивостей оливи внаслідок старіння та забруднення призводить до збільшення тертя між рухомими частинами двигуна. Це надмірне тертя призводить до прискореного зносу, що різко знижує потужність і ефективність двигуна, а також збільшує витрату палива.

Однією з перших ознак, що вказують на неполадки в двигуні, є характерний металевий стукіт. Цей звук є симптомом погіршення стану двигуна, спричиненого недостатнім змащенням.

Коли моторне мастило втрачає здатність ефективно відводити тепло, двигун стає схильним до перегріву. Такий стан силового агрегату небезпечний – він може серйозно порушити його працездатність і призвести до подальших ускладнень.

Так, при перегріванні металеві деталі двигуна розширюються. Це теплове розширення, з великою часткою ймовірності, порушить ущільнення всередині двигуна, що призводить до витоків і утворення тріщин.


Оригінал статті за посиланням