Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

🥇Олімпійські ігри PARIS - 2024 🥇 Початок 26 липня по 11 серпня 🥇

Григорій Решетник поділився досвідом виховання синів в умовах війни

Ведучий телеканалу СТБ Григорій Решетник разом із дружиною Христиною взяв участь у новому ток шоу «Ми поруч» на радіо П’ятниця. У випуску підняли важливу тему — адаптація дітей під час війни. Родина Решетників поділилася своїм досвідом, адже подружжя виховує трьох синів.

Обговорили, зокрема, як війна впливає на дітей і що робити, якщо дитина важко переживає все, що відбувається навколо.

«Коли діти переживають тривожність, у них з’являються певні симптоми, страх темноти, у крайньому випадку - енурез. Різні прояви страху того, що відбувається взагалі. Основа дитячої стабільної психіки — це спокійні батьки. Якщо батьки тривожаться, вони це транслюють дитині, вона це зчитує і боїться не стільки того, що відбувається зовні, як того, що відбувається у її мікросоціумі — її родині», — пояснила психологиня випуску Олена Шершньова.

У свою чергу, Христина Решетник розповіла, що на початку повномасштабного вторгнення Григорій пропонував їй поїхати з країни разом з дітьми, щоб не травмувати дитячу психіку. Проте, їхати вони мали без нього. Жінка не погодилася.

«Для мене дуже важливо, щоб діти були з батьком. Щоб сім’я була повна і ми були всі разом. Мені здається, що тоді всі проблеми набагато легше вирішувати», — пояснила Христина.

Попри те, що психологиня підтримала аргументи Христини, Григорій Решетник зізнався, що це рішення наклало на їх родину додаткову відповідальність. Зокрема, перед підписниками пари.


«Не секрет, що наша має велику аудиторію у соцмережах, і для багатьох людей наші вчинки та рішення є певним прикладом. Багато хто питає, орієнтується. Це така доросла відповідальність і перед синами, і перед тими українцями, хто слідкує за нашим життям», — поділився своїми переживаннями Григорій.

Гості ток-шоу поговорили також про те, як адаптуватися за кордоном тим дітям, які все ж таки виїхали з країни в безпечні місця.

«Мінімізувати зміни. Залишити звичний розпорядок дня, звичні речі, наприклад, улюблену іграшку. Щоб у дитини лишалося щось як раніше. Попіклуватися, щоб на дитину менше тиснув соціум. І подбати про базові потреби дітей», — порадила психологиня Олена Шершньова.

Христина та Григорій також поділилися своїми лайфхаками щодо того, як заспокоюють дітей під час тривог і обстрілів. А ще розповіли, як долучають синів до наближення Перемоги, що теж дуже важливо для підтримки позитивного настрою і психіки дитини.

Практичні поради від родини Решетників та про те, чого не можна робити, коли йдеться про адаптацію дітей, дивіться у випуску: