Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

🥇Олімпійські ігри PARIS - 2024 🥇 Початок 26 липня по 11 серпня 🥇

Найбільш розповсюджені міфи про бензин та дизпаливо

Наше життя наповнене міфами. Безперечно, вони дають нам додаткові емоції та враження, але часто стають основою для хибних уявлень та стереотипів. Тема пального не є винятком: тут також вистачає вигадок. Згадаймо, хоча б, тези про те, що паливо не старіє, бензин не замерзає, а його якість визначається кольором. Пропонуємо подивитися на найрозповсюдженіші міфи про бензин та дизпаливо більш професійним поглядом. Тож ми вирішили дізнатись, які ж бувають міфи про паливо у СЕО мережі VST Дмитра Веремієва.

Чим дорожче – тим краще

Побутує думка, що висока ціна гарантує бездоганну якість. Але часто вища вартість – це лише маркетинговий хід. Вам пропонують дорогий бензин, а заразом і суттєві знижки (8-10%), і на виході ви отримуєте середньостатистичну вартість. По факту у баці автівки гарний, але не винятковий бензин, а у голові водія упевненість, що придбав надякісне пальне за ціною звичайного. Насправді ж, така акція на певній заправці просто стимулює власників машин заправитися саме тут, а не на сусідній АЗС. Інший випадок стосується якості обслуговування, статусності заправки, рівня її комфорту тощо. Зазвичай, вартість додаткових зручностей закладається в ціну палива. Такий собі «податок на розкіш».

Якщо заправляти, то повний бак

Пережиток радянських часів, успадкований нами від батьків. Пам’ятаємо, що тоді дефіцит був нормою життя. І купувати про запас будь-що (продукти, одяг, бензин і т. д.) було необхідністю, а не забаганкою. З іншого боку, повний бак має свої переваги: легше планувати сімейний бюджет, не думати про постійні дозаправки, почуватися впевненіше на незнайомій трасі.

Дизельний двигун краще за бензиновий

Дизельне «серце» автомобіля завжди економічніше, це факт. Але чи краще? У кожного водія свої вимоги і, відповідно, свої уявлення про «краще» та «гірше». Кожен двигун має як переваги, так і вади. Тому тут ми маємо покладатися на власні уподобання. Але знати наступне. Дизельний двигун працює гучніше, за високих морозів є ризик не завестися через загусання дизельного палива (навіть зимові марки витримують лише до -20 °C), однак, зазвичай, «дизель» менш чутливий до якості палива. Бензин може витримати 50-60-градусні морози, бензинові двигуни не такі гучні, демонструють кращу динаміку розгону, у той же час, вони більш вибагливі до якості пального і більш витратні. Як-то кажуть, смаки різні. Тож, при виборі двигуна орієнтуйтеся на власний.

Паливо не псується

Таке твердження може бути частково вірним лише по відношенню до палива без будь-яких домішок і присадок. Справді, воно може зберігатися до 5 років. Але у реальності і бензин, і дизпаливо містить різні добавки (змащувальні присадки, депресорні присадки, октанопідвищувальні добавки тощо). Відтак, термін зберігання такого палива зменшується до 1 року, після чого його краще не використовувати.

Чи треба переконувати любителів міфів про паливо у недостовірності останніх? Навряд чи. Переконання – міцна система, яку надзвичайно важко змінити. Головне – не обманювати споживача з якістю і точністю наливу. І тоді ваша АЗС стовідсотково буде асоціюватися у нього з надійністю.