Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

НЕ ТІЛЬКИ ЕЛЕКТРО: ЯКОЮ БУДЕ НОВА SKODA OCTAVIA

Компанія Skoda до 2026 року випустить шість електромобілів, але ж з’являться й нові автівки з двигунами внутрішнього згоряння.

Про це повідомляє чеський сайт Auto.cz. На найближчі роки бренд з Млада-Болеслава готує кілька нових електрокарів. Єдиний з них, який не має формфактора SUV, носить робоче позначення Combi. Наступного року з’явиться компактний позашляховик Elroq, електричний еквівалент Karoq, а через рік – оновлений дует Enyaq/Enyaq Coupé та невеликий міський позашляховик, який виробляють в Іспанії разом із його братами VW та Cupra.

Однак для любителів універсалів найцікавіший електромобіль з’явиться не раніше 2026 року. Довжиною 4,7 метра, він стане електричною альтернативою звичайній Octavia Combi. Передбачається, що багажне відділення має об’єм близько 600 літрів, але інші технічні дані поки залишаються в секреті. Серійна модель також отримає плагін-гібридну установку і двигуни внутрішнього згоряння.

Що стосується дизайну, новий електричний універсал візьме ряд елементів від нового напрямку бренду під назвою Modern Solid. Чеський дизайнер Honza Lušovský зібрав та об’єднав вищезазначену інформацію з нещодавно представленим тизером універсалу та видав малюнок, який розкриває зовнішність майбутньої Octavia Combi.

Цього року у світі буде представлено нове покоління Superb і Kodiaq (передбачається, що обидва будуть гібридами, що підключаються до електромережі, із запасом ходу близько 100 км), Scala і Kamiq також будуть оновлені. Через три роки дебютує електрична версія Kodiaq довжиною п’яти метрів – це буде найбільша Skoda в історії. До 2027 року в цей сектор у Млада-Болеславі інвестують 132 мільярди крон.