Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Проект Bloodhound шукає пілота для своєї ракети, що розвиває швидкість 1287 км/год

Світовий рекордсмен Енді Грін залишив проєкт Bloodhound, метою якого є новий світовий рекорд швидкості — 1609 км/год. Нинішній рекорд наземної швидкості становить 1228 км/год. Він був встановлений Енрі Гріном у Thrust SSC ще 1997 року.

Колишній пілот винищувача Королівських ВПС Великої Британії планував побити власне досягнення на новому Bloodhound LSR. Автомобіль-ракета оснащений реактивним мотором від винищувача Eurofighter Typhoon та гібридним ракетним двигуном фірми Nammo. Передбачається, що Bloodhound SSC буде розганятися від 0 до 1609 км/год за 55 секунд. При цьому водій переживатиме приблизно в 2,5g.

За інформацією Autocar, 61-річний Грін відмовився від проекту. Нового водія ще не обрано. За словами генерального директора Bloodhound Стюарта Едмондсона, проект Bloodhound LSR відкриває новий розділ. Компанія має намір повернутися до Південної Африки та встановити новий рекорд швидкості. При цьому викопне паливо не використовуватимуть.

Проєкт Bloodhound був вперше запущений понад 15 років тому і весь час боровся за фінансування. Особливо проблемними були останні роки. Як припускає Едмондсон, щоб побити нинішній рекорд наземної швидкості 1228 км/год знадобиться близько 12 млн доларів.


Оригінал статті за посиланням