Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

🥇Олімпійські ігри PARIS - 2024 🥇 Початок 26 липня по 11 серпня 🥇

ПРЯМИЙ АБО КРИВИЙ ХІД РУКІВ’Я АКПП: У ЧОМУ РІЗНИЦЯ

Якщо подивитися на важелі перемикання автоматичної коробки, то вони, як правило, поділяються на дві основні категорії: з прямим перемиканням та зигзагоподібним. Чому існують два такі типи селекторів АКПП та чим один кращий за інший?

Лінійна конструкція перемикача – одна з найпоширеніших на ринку донедавна. У будові важеля є спеціальна кнопка фіксатора, що дозволяє блокувати селектор від випадкового перемикання. Зазвичай, кнопка розташовується на бічній або лицьовій грані перемикача. Цей метод працює як запобіжник від випадкового перемикання.

У зигзагоподібного перемикача цього робити не потрібно – сама конструкція передбачає “захист від дурня”. Хоча в деяких зигзагоподібних селекторах АКПП передбачена функція блокування важеля і для включення передачі руху “R” або “D” – потрібно втопити важіль вниз. Втім, це не скасовує того факту, що користуватися такими “кривими” перемикачами не так зручно, як прямими.

Особливої ​​різниці в принципі роботи обох селекторів немає і перемикання відбувається або по кривій лінії, але без додаткового блокування, або лінійної, але з використанням додаткової клавіші блокування.

Що стосується альтернативних типів перемикачів, які стають популярними в нашу бездротову еру (різного роду шайби та джойстики), то вони поки що не отримали одностайного схвалення від клієнтів.