Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

• КИЇВ - 107.4 FM • ЖИТОМИР - 107.3 FM •ДНІПРО - 92.9 FM • КРИВИЙ РІГ - 103.2 FM • МИКОЛАЇВ - 106.4 FM • ОДЕСА - 102.2 FM • КРЕМЕНЧУК 102.1 FM • ХАРКІВ - 90.4 FM • ЧЕРКАСИ - 101.6 FM • КРОПИВНИЦЬКИЙ - 102.6 FM • РЕКЛАМА НА АВТОРАДІО - 0 800 332 708 •

Ремікс на трек «Чи ти почув» від гурту «Друга Ріка»: оптимізмом, надією та вірою у життя проти антиутопії

Гурт «Друга Ріка» представляє одразу два ремікси на свою останню зворушливу пісню «Чи ти почув», що створив музикант та продюсер Андрій Боєв (yan boyEV). Реліз оригінальної версії почув і побачив світ 1 липня цього року. Пісня швидко набула   популярності і стала своєрідним символом повернення до життя, попри трагічні обставини у країні.

«Ремікси на пісні баладної форми – складне завдання. Банальною зміною темпу не обійтися. За такого формату перед ді-джеєм стає завдання номер один  – надати їй нового  звучання, не втративши головний меседж», – вважають музиканти гурту. 

За реалізацію ідеї зробити ремікс на «Чи ти почув» взявся старий друг «Другої Ріки», музикант, продюсер і відеомейкер Андрій Боєв (yan boyEV): «Гадаю, мені вдалося вдихнути інше життя у цей трек, не змінюючи структури та атмосфери, я волів надати йому оптимістичнішого  настрою, незважаючи на трагічність теми в цілому». 

Учасники гурту порівнюють нове звучання пісні з ранніми реміксами  The Cure,  Depeche Mode та нової хвилі середини/кінця 90-х і зазначають, що подібний саунд нині знову у тренді. 

Захопившись процесом, yan boyEV наважився на ще один експеримент, створивши альтернативну версію до свого ж реміксу на «Чи ти почув».  В якій, на противагу динамічно-синтетичному саунду головної доріжки, альтернативна — повільно та надійно  занурюється  у лаунж.  Монументальності цій версії надають несподівані, але органічно інтегровані рядки вічного вірша Т. Г. Шевченка «Думи, мої думи», витягуючи трек з диванного лаунжу до еклектичного українського хіп-хопу періоду війни. Лаунж-версія реміксу буде доступна для прослуховування на стрімінгових сервісах згодом.

«Взагалі, я не дуже люблю ремікси, особливо, коли «танцювальники» брутально підставляють денсову ритм-секцію, не змінюючи грув, а тупо прискорюючи  трек. Або, деякі «експерементальники» вдаються до примітивного  уповільнення,  разом із ковзанням тональності. Мені імпонує, коли за виготовлення реміксу береться продюсер-музикант і на основі відомого хіта дійсно відтворює нову композицію, яка отримує право на самостійне існування, хоча б через те, що кардинально відрізняється від першоджерела, нагадуючи оригінальний трек лише основними  ознаками. Це – не мейнстрім. Але мені, особисто, як музиканту, подобається, коли пісні, які ти «на автоматі» виконував сотні разів, набувають не просто нового звучання, а стають чимось іншим.  

Я не впевнений, що такі ремікси «про шоубізнес». Вони скоріше для музикантів, так би мовити - для внутрішнього прослуховування. Саме такі ремікси створював для нас давній друг, музикант, продюсер та фотограф yan boyEV (Андрій Боєв). Йому завжди вдавалося нас здивувати, але цього разу, нам кортить, здивувати і вас», – прокоментував фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Слухати ремікси на «Чи ти почув» від yan boyEV (лаунж-версія з'явиться за посиланням пізніше): https://bfan.link/chi-ti-pochuv-for-mariupol-yan-boyev-remix  

«Чи ти почув» має ще й акустичну версію, почути яку разом з іншими піснями «Другої Ріки» можна буде на благодійному концерті «ІНША РІКА» 8 жовтня у Києві.