Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

⚽ РОЗКЛАД ІГОР ЄВРО ДОСТУПНИЙ НА САЙТІ У РОЗДІЛІ ЄВРО 2024 ⚽ ВБОЛІВАЄМО ЗА НАШУ ЗБІРНУ РАЗОМ З АВТОРАДІО ⚽

Репер ХАС дивує новим треком «Забудь»: відродження старого хіта з прихованими сенсами

У мережі TikTok зʼявилися коментарі, що ХАС нібито вкрав чи зробив плагіат на трек гурту Rizups. Насправді, слухачі не відслідкували звʼязок, що Назар Хассан (справжнє імʼя артиста) і є автором треку та був учасником цього гурту, який вже не веде свою творчу діяльність.


“Трек з такою ж назвою «Забудь» був написаний 10 років тому, коли я був учасником гурту Rizups. Тоді музика була ще на дисках, а музичні платформи не мали такої популярності, як зараз. Сьогодні це реінкарнація пісні, яка, на мою думку, свого часу незаслужено не отримала уваги. З попереднього лишився тільки приспів і кілька слів куплету”, - коментує ХАС.

“Забудь” розповідає про те, як токсичні відносини впливають на людину. Коли відчуваєш, що пружинка між тобою та іншою людиною все частіше розтягується і стає менш стійкою, це відчуття, що ти на межі, і в кінцевому підсумку ця пружинка може розірватися. На жаль, це часто стає очевидним лише тоді, коли розумієш, що можна замінити кого завгодно, навіть себе”, - додає відомий репер.

Також ХАС презентує відео на пісню «Забудь» на своєму офіційному каналі та поділився подробицями знімань, розповівши про приховані особливі сенси. За словами артиста, на ідею кліпу його надихнула сама локація, яку зняв для житла режисер та оператор Андрій Брунов напередодні початку роботи. Раніше ці апартаменти вже фігурували у ЗМІ, оскільки дивують своєю неординарністю. Власник розмалював стелю своєї оселі у стилі епохи Ренесансу.

“Коли я дізнався, яку квартиру винайняв Андрій, то я поїхав туди, бо мені стало цікаво. Для багатьох це досить дивно і смішно, і зараз таке називають “дизайном у стилі Пшонки”. Я вирішив дізнатися більше, і виявив, що там жила людина, яка розписувала церкви. Ця тема мене дуже зацікавила, тож я почав шукати змісти у цих картинах на стелі. У квартирі виявилося не так багато релігійних картин, скоріше вони були в стилі Ренесансу – періоду “відродження”, якого так не вистачало”, - розповідає артист про створення кліпу.

Сюжети картин на локації нагадали ХАСу філософську трагедію Гете “Фауст”, тож співак вирішив втілити певні образі у своєму новому кліпі:

“Манекени — символ бездушшя і холодності в стосунках. Фарба на них — це ознаки, що вони були живі. Вода — надія змити з себе все це! І добре, і погане. Щоб жити далі”.