Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Skoda презентувала нове покоління Superb: фото та характеристики

Дебютувало четверте покоління Skoda Superb. Флагман чеської марки вийде на ринок на початку 2024 року і буде доступний у кузовах універсал та ліфтбек.

Модель зберегла звичні габарити та пропорції, але виглядає елегантніше за рахунок більш плавних ліній кузова. Нова Superb отримала витончені світлодіодні фари, які можуть бути матричними, широку решітку радіатора, перероблений бампер зі збільшеним повітрозабірником і хромованою смугою. На кормі видно ліхтарі з іншим заповненням і новий бампер. Ще для моделі запропоновано колісні диски діаметром від 17 до 19 дюймів.

Нове покоління Superb на 43 мм довше і на 12 мм вище за попередника. Також у автомобіля знижений коефіцієнт аеродинамічного опору до 0,24. Довжина хетчбека складає 4912 мм, що на 10 мм більше, ніж у універсала (4902 мм). Обидві версії моделі мають однакову колісну базу розміром 2841 мм, яка не змінилася порівняно з попереднім поколінням.

У салоні флагмана встановлена ​​10-дюймова цифрова панель приладів, мультимедійна система з 13-дюймовим екраном і додатковий дисплей, який виводить проекцію на лобове скло. Важіль КПП перенесений на рульову колонку, на перемикачах системи клімат-контролю з’явилися екрани, що відображають температуру та налаштування. Ще є USB-порти, аудіосистема Canton з 14 динаміками та слот для бездротової зарядки смартфона.

Що стосується простору, Skoda стверджує, що висота над головою та багажне відділення значно зросли порівняно з попередником. Тепер об’єм багажника становить 645 л у хетчбека і 690 літра в універсала, а 28 доступних функцій Simply Clever ще більше підвищують практичність. Оздоблення салону Superb виконано з текстилю та штучної шкіри. У топових версіях використовують натуральну шкіру. Варіанти обробки розділені на Loft, Lounge або EcoSuite з чорним і коньячним кольором інтер’єру.

Флагман чеської марки запропонують із бензиновими турбодвигунами об’ємом 1,5 і 2,0 літра потужністю 150 і 204 к.с. відповідно. Також доступний 2,0-літровий турбодизель з віддачею 150 і 193 к.с. Всі двигуни доповнені 48-вольтовим стартер-генератором.

Є у лінійці і гібрид, що заряджається, на основі 1,5-літрового чотирициліндрового турбодвигуна. Він доповнений електромотором і видає 204 к.с. потужності. Всі силові агрегати працюють виключно з автоматичною коробкою передач DSG, що передає потужність на передні або на всі чотири колеса. Виробництво новинки налагодять на заводі компанії у Братиславі (Словаччина). Ціни оголосять ближче до старту продажу.


Оригінал статті за посиланням