Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

• КИЇВ - 107.4 FM • ЖИТОМИР - 107.3 FM •ДНІПРО - 92.9 FM • КРИВИЙ РІГ - 103.2 FM • МИКОЛАЇВ - 106.4 FM • ОДЕСА - 102.2 FM • КРЕМЕНЧУК 102.1 FM • ХАРКІВ - 90.4 FM • ЧЕРКАСИ - 101.6 FM • КРОПИВНИЦЬКИЙ - 102.6 FM • РЕКЛАМА НА АВТОРАДІО - 0 800 332 708 •

Співачка SOFO ексклюзивно для авторадіо Україна: про музику під час війни, ЗСУ та благодійні концерти під час війни

1. Що, на Вашу думку, музика — мистецтво, праця, бізнес?

Музика - це настрій та глибокий внутрішній емоційний стан. Щоб створювати щось дійсно особливе потрібна шалена праця, навчання і справжній талант. Тонке мистецтво мелодії, образів та емоційного стану, займає увесь час, думки та почуття.

Саме такий фанатичний підхід - найвірніший шлях до реалізації сильного та індивідуального артиста. Для багатьох співаків музика - це лише бізнес та жадана популярність. Для мене - все моє життя з дитинства, велика мрія і просто справжня я.

Вміння писати пісні незрівнянне ні з чим іншим, це залежність, яка викликає найзагадковіший кайф.

2. Що має нести музика зараз, у цей час?

Саме зараз в українських артистів найважливіший етап творчості та розкриття людяності.

Ми зобов’язані міцно підтримувати свій народ, людей. Чути їх голоси, розуміти та надихати!

Всі дуже втомилися фізично, психологічно та емоційно. Щоб не зламатися та не втратити контроль над своїм життям і ще сильніше вірити в нашу перемогу, вільне майбутнє і підтримувати наших Героїв-захисників на лінії вогню ми, артисти, просто зобов’язанні інформативно та музично воювати на своєму фронті.

Заповнювати музичний простір мотивуючим пісенним матеріалом та казати відкрито, впевнено про нашу єдину правду, силу, незламність.

Ми голоси народу - ми маємо можливість публічно та масштабно проникати в свідомість соціуму та відстоювати нашу рідну Україну.

«Повертайтеся живими» та «Ми переможемо» - головні меседжи українцям та світові.

3. Як змінилося ваше життя після 24 лютого? (Творчість, звичайне життя)

З 24 лютого змінилось майже все - рівень патріотизму за силу нашої країни та гордість за президента Володимира Зеленського, військових, хоробрих українців з ЗСУ, волонтерів та активістів.

Україна - легенда та джерело сміливості, волі для всього світу.

Особисто я жодного разу не виїжджала з України, принципово, бо тут мої рідні.

Ночувала в школі на підлозі, на холодному цементі в бомбосховищах, хворіла бронхітами після цього. Бачила ракети над головою, відчувала глибокий страх..

26 лютого моя команда планувала знімати мій перший сольний відеокліп, а після початку війни розбіглися по різним країнам та точкам на карті України.

Історія України змінила мене внутрішньо, агресія, безжальні та не людські вчинки ворога і їх наслідки створили особливу пісню для мене «Моя весна» в честь загиблих дітей та жінок, втрачених сімей.

4. Чим займаєтесь зараз? Опишіть свої будні?

Зараз активно пишу пісні, зібрала оновлений колектив, репетиції вокалу, хореографія. Приймаю участь в благодійних заходах, намагаюся бути усюди де потрібна. Не даю собі впадати в депресії чи стреси! Коли негативні думки атакують мене психологічно кажу собі «Наші Янголи на лінії вогню та в полоні борються за життя, за Україну!». Це приклад волі, то ж я не маю права на паніку, сидячи вдома.

5. Нещодавно Ви презентували пісню «Янголи», який фідбек від слухачів отримали?

Трек «Янголи» разом з потужним, глибоким відео зробили сильний резонанс. Люди залишали коментарі вдячності за підтримку та настрій Перемоги. Військовослужбовці писали особисто слова вдячності за те, що присвятила їм пісню та створила таке чуттєве відео з справжніми Героями ЗСУ, нагородженими медалями за відвагу та мужність в головних ролях.

ЗМІ активно підтримували і публікували новину про нашу роботу. Ми всією командою щиро віддали себе цьому треку та відеоряду. Дуже вдячні за такий яскравий фідбек від людей!

6. Ви виступали для наших захисників. Які ваші емоції були? Розкажіть докладніше про цей концерт.

Виступати на сцені перед Героями - це незрівнянні ні з чим емоції. Бачити іх очі та такий зміст у погляді до тремтіння у тілі та до мурах. Головний меседж їм від мене на сцені «Повертайтеся живими і як ми їх любимо і пишаємося своїми Янголами».

Хлопці всі масово дякували за виступ, дарували квіти мені і моїм дівчатам з балету, та навіть нашивку з позивним віддав мені один з захисників.

Впродовж всього виступу і перебування поруч із ними, в мене на очах були сльози від гордості і хвилювань за їх майбутнє, і я вже не стримувала солоні потоки, а з посмішкою продовжувала дякувати і фотографуватись з кожним.

Це особливий момент мого життя, ніколи не забуду їх обличчя та радісні емоції.

7. Які три основні висновки ви собі зробили за час війни? Що зробите насамперед після перемоги?

Висновків більш ніж три, але виділити можу наступні.

В одну ніч, життя кардинально може змінитися. І головне, бути без паніки, впевнено реагувати та оперативно турбуватися про рідних, а потім про себе.

З 24 лютого тепер тиша найважливіша річ. Великий зміст в цьому слові.

І третє, Ми, Українці можемо все! Сила в єдності та щирому, чуттєвому серці.

Героїзм кожного українця, хто бореться і не мовчить, підтримує і не залишає своїх. Це увійде в легенду історичного масштабу. Українці - Нація Героїв!