Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

У «Дії» продали перші 30 тисяч автомобілів

З моменту запуску у «Дії» сервісу перереєстрації транспортних засобів можливістю купити чи продати автомобіль не виходячи з дому, скористалися понад 30 тисяч українців. Як написав у Telegram, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, це «найпопулярніша сервісна послуга, запущена у співпраці з Мінцифрою».

Загалом за три місяці через сервіс зареєстровано 30 355 автомобілів. Крім того, завдяки сервісу вдалося запобігти продажу 2 викрадених, 241 заарештованих і 19 автомобілів, що знаходяться в розшуку. Також «Дія» не дала оформити 510 угод, одного з учасників яких розшукувала Національна поліція.

У «Дії» можна продати або купити легкові автомобілі, мотоцикли та мотопеди вже зареєстровані в Україні. Послуга доступна для фізичних осіб. Продати через сервіс можна лише один транспортний засіб. Другий, третій та кожний наступний доведеться оформлювати в сервісному центрі. Також у «Дії» неможливо пройти первинну реєстрацію. Для покупців жодних обмежень немає.

Для переоформлення необхідно мати верифікований податковий номер, паспорт або посвідку на проживання, задеклароване місце проживання та технічний паспорт (для продавця). Всі дані про продавця, покупця та транспортний засіб перевіряються автоматично. Якщо виявиться, що ТЗ у розшуку чи є якісь інші обмеження/обтяження, договір не укладається.

Як стверджують у МВС, загалом оформлення угоди займає 15 хвилин. Документи на транспортний засіб можна отримати у найближчому відділенні Укрпошти.


Оригінал статті за посиланням