Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

УЛЬТРАРІДКІСНІ КУПЕ ТА РОДСТЕР MERCEDES ВИСТАВЛЕНІ НА ПРОДАЖ: ЦІНА ДУЖЕ ЗДИВУЄ

Наступного тижня в американському Лас-Вегасі будуть виставлені на аукціоні пара рідкісних та хардкорних автомобілей Mercedes-Benz CLK GTR.

Про це повідомляє видання CarBuzz. У 1997 Mercedes-Benz представив CLK GTR. Це спортивна модель виступала разом із McLaren F1 та Porsche 911 GT1, виграючи один за одним чемпіонати FIA GT1 у 1997 та 1998 роках. Лише 20 купе та 6 родстерів були виготовлені Спеціальним офісом з будівництва транспортних засобів AMG для омологації – по одному з кожного типу буде виставлено на аукціоні RM Sotheby’s.

Ця версія купе 1999 року є сьомою з 20 виготовлених екземплярів. У квітні 2021 року автомобіль був реставрований фірмою DK Engineering за суму понад 71 000 доларів США. Виконаний у кольорі Iridium Silver Metallic, GTR Number 07 оснащений нестандартною спортивною вихлопною системою та спеціальним набором більших легкосплавних дисків і шин OZ, виготовлених на замовлення SPS Automotive. Всередині – модифіковані сидіння водія та обшивка стелі. Що стосується пробігу, то транспортний засіб на даний час проїхав 4358 миль.

Версії купе та родстера CLK GTR мають спільні технічні характеристики – 6,9-літровий двигун V12 видає близько 623 кінських сил – цифри набагато менші, ніж у поточного флагмана Mercedes-AMG One, але все ще домінують у показниках під час його виробництва. Потужність передається на задні колеса через шестиступеневу секвентальну коробку передач.

Аукціон розпочнеться 17 листопада, коли почнеться вікенд Las Vegas GP. Обидва екземпляри рідкісного та хардкорного Mercedes-Benz CLK GTR виставлені за орієнтовною ціною у колосальних 20 мільйонів доларів за обидва. Там же буде проданий Mercedes-AMG Petronas F1 W04 2013 року – на ньому семиразовий чемпіон Формули-1 Льюїс Хемілтон переміг у Гран-Прі Угорщини, коли перейшов до “срібних стріл”.