Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

ВСЕ ПІД НАГЛЯДОМ: ЯК МВС ЗМІНЮЄ УМОВИ ЕКЗАМЕНІВ НА ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ

У Міністерстві внутрішніх справ України посилять контроль за складанням іспитів для отримання водійських прав.

Які зміни чекають найближчим часом Сервісні центри МВС розповів в інтерв’ю міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. “На сьогодні назріло питання, яке стосується практично кожного громадянина Україні – чистота і прозорість здачі теоретичних і практичних іспитів на водіння автотранспортом. Ми хочемо мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідної чистої здачі цих іспитів”, – наголосив урядовець.

До кінця цього року класи, де складають теоретичні іспити, будуть обладнані камерами без сліпих зон. Вони дозволять ідентифікувати обличчя кожної людини, яка прийде складати екзамен. Крім того, українцям планується надати можливість самостійно опановувати теорію ПДР (або з репетитором) – тобто не обов’язково буде ходити в школу.

Головне – прозорість складання іспитів. Вже в цьому році близько 150 автомобілів будуть обладнані камерами 360 градусів, які зможуть показувати весь салон, – щоб бачити учня, інструктора, планшет, можливі порушення і підказки. Ці машини також отримають трекери, які будуть визначати маршрут руху, також буде повний аудіозапис з салону автомобіля.

Очільник МВС визнав, що до сервісів МВС є деякі зауваження. В першу чергу, це стосується послуг, які надаються підрозділами Головного сервісного центру. Тож на липень цього року планується старт змін в роботі сервісних центрів. Після оптимізації кількість таких центрів в Україні зменшиться зі 148 до 55.