Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Як перевірити знос зчеплення за 5 хвилин: простий та ефективний спосіб

Система зчеплення в автомобілі відіграє ключову роль у забезпеченні плавного перемикання передач. Зношування елементів цієї системи може призвести до труднощів і навіть повної неможливості комфортної експлуатації автомобіля. Дізнатися про проблеми зчеплення на ранніх етапах можна, навіть не піднімаючи автомобіль і не знімаючи коробку передач. Ми пропонуємо простий та ефективний спосіб, провести тест, який займе лише 5 хвилин вашого часу.

Для цього тесту вам знадобиться чиста, рівна і вільна дорога, де ви зможете прискоритися до приблизно 80 км/год. Перемкніть коробку передач на четверту і котіться, доки оберти двигуна не знизяться приблизно до 1500 обертів на хвилину. Потім різко натисніть на педаль газу і стежте за панеллю приладів.

Якщо диски зчеплення знаходяться в нормальному стані, ваш автомобіль почне плавно набирати швидкість, а стрілки тахометра і спідометра рухатимуться приблизно одночасно.

Однак, у разі зношування зчеплення, ви помітите пробуксовку. Обороти двигуна різко збільшаться, тоді як швидкість зміниться незначно. Ця ознака свідчить про необхідність якнайшвидшої заміни зчеплення на вашому автомобілі. Не ігноруйте ранні ознаки зношування та збережіть працездатність вашої трансмісії!