Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Централізована та децентралізована біржа криптовалют: їх особливості, відмінності, переваги та недоліки

Централізована та децентралізована біржа криптовалют: їх особливості, відмінності, переваги та недоліки


Біржа криптовалюти на сьогодні є дуже популярною платформою для торгівлі віртуальною валютою. Усі криптобіржі поділяються на централізовані та децентралізовані. Яка між ними різниця, які особливості та яку краще обрати для інвестування розберемо у цій статті. 




Які відмінності між централізованою та децентралізованою біржами криптовалюти?

Централізована та децентралізована біржа криптовалют мають різну структуру управління, функціонування та різні можливості.

Функціонування централізованих криптобірж залежить від управлінської компанії, яка керує всіма процесами на платформі. Без її затвердження не відбуваються жодні зміни, жодні нововведення і тд. 

Централізована криптобіржа зберігає всю інформацію про транзакції користувачів, їх персональну інформацію та будь-які їх дії в межах цієї платформи.

А щодо децентралізованої криптовалютної біржі, то на ній навпаки - дії користувачів ніхто не відслідковує, адже це незалежна платформа, на якій користувачі обмінюються активами між собою без третьої особи. Інформацію про свої транзакції знають лише самі користувачі, але на них лягає і повна відповідальність за свої кошти та правильність проведення транзакцій.

Який вид криптобіржі більш популярний в Україні?

Сьогодні набагато популярнішою вважається централізована біржа криптовалют в Україні. Адже ця сфера ще тільки набирає обертів, тому у ній знаходиться велика кількість саме нових користувачів, для яких необхідна зручна та зрозуміла платформа. Криптовалютна біржа окрім усіх цих переваг надає можливість розібратися у багатьох нюансах заробітку на віртуальній валюті, якої буде більше ніж достатньо для починаючого інвестора.  

Які є недоліки централізованої та децентралізованої криптобіржі?

Єдиним недоліком централізованої криптовалютної біржі є те, що на ній зберігається вся інформація про користувача та його транзакції. Проте, з іншого боку, ця інформація не може потрапити до третьої особи, адже це і є одним із головним завдань надійної криптовалютної платформи.

Недоліком децентралізованої криптовалютної біржі є те, що користувач у разі чого не може звернутися до представників платформи з метою роз'яснення тої чи іншої ситуації, адже на такій платформі немає єдиного органу управління, який би тримав все під контролем.