Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

День автомобіліста і дорожника України

День автомобіліста і дорожника України — професійне свято усіх, хто за кермом, а також працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства України, що відзначається в Україні з 1993 року в останню неділю жовтня. Цьогоріч свято припадає на 29 жовтня.
Як Авторадіо буде відзначати цей день ми запитали у продюсерки та програмної директорки радіостанції Анни Свиридової:
Авторадіо - бренд невід’ємно пов'язаний з цим святом, адже є емоційним ефірним фарватером дорожнього руху країни та об’єднує водіїв, представників автомобільної індустрії та спорту, сервісних та патрульних служб України в велику дружню спільноту. Так було завжди, і по-особливому актуально у наш непростий воєнний час, коли автошляхи України - це артерії життя, а ті хто за кермом і супроводжує безперебійний рух є сильним та міцним об’єднанням.

Чи планується якась святкова акція?


Так, разом з нашим партнером Національною мережею АЗК UPG ми вирішили підтримати усіх, хто їде, перевозить, допомагає і забезпечує країну необхідним, завдяки транспортній логістиці, у нашому спільному проєкті «Повний привід». Напередодні свята, у п’ятницю 27 жовтня увесь день в ефірі Авторадіо дарує якісне пальне для переможного руху, а у сам День Автомобіліста, неділю 29 жовтня, на заправках мережі АЗК UPG, замовляючи будь-який гарячий напій, кожен отримає до нього авторську святкову цукерку UPG.
Готуючи цей матеріал, ми запросили до спілкування ведучих Авторадіо, заїхали з ними на найближчу із заправок UPG в VIVO café та розпитали у них про їх особисті  стосунки з автомобілями й міцну любов до подорожей за кермом.
Катя Соловйова - ведуча ранкового шоу «На Автоматі». За кермом вже 12 років, каже, що з опануванням водіння їй пощастило, адже інструктором в автошколі несподівано виявився її однокласник, з яким вони дружили. Тому процес навчання пройшов без стресів і напруги.

- Катю, стаж за кермом, як для панянки значний. Зізнайся нам, що тебе більше тішить за кермом, а що дратує у дорозі?

Катя Соловйова: Час за кермом – це той самий час наодинці із собою, коли можна подумати, послухати подкасти, попідспівувати чомусь особливо крінжовому. Народіть сина, виростіть його до 7 років і зрозумієте, наскільки цінно мати цей час. А дратує, звісно, зависокий рівень впевненості у своїй унікальності більшості українських водіїв. Чувак, ми всі поспішаємо у неймовірно важливих справах, твоя величність може і не грати у шахи в заторі.
А яке твоє улюблене Авто ?


Катя Соловйова: Я люблю красиве – тож, мене повністю влаштовує моє нинішнє авто: естетське, модне, вишукане як все французьке – кросовер Peugeot 2008. Але, якби в мене був необмежений бюджет, я б була куди менш витонченою і придбала собі Range Rover. За свої роки практики я встигла зробити впевнений висновок: на дорозі розмір таки має значення.

Яка дивовижна автомобільна подорож була у твоєму житті?

Катя Соловйова: Однією з найнезабутніших і найдовших моїх автомандрівок була подорож по Польщі, яку ми проїхали майже наскрізь, від Любліна до Гданська, від Варшави до Кракова. Але основною «фішкою» цього роуд- тріпа  був той факт, що я була на 3 місяці вагітності. Отакі ми були ризикові молоді батьки. Не дивлячись на те, що почувала я себе здебільшого дуже відповідно строкові вагітності, це було дуже круто і заклало класну традицію їздити в довгі подорожі Європою усією родиною. Ми завжди жартуємо, що наш син народився в дитячому автокріслі, тому так любить їздити світом.

Ще одним великим враженням, хоча вже з позначкою мінус, можна впевнено назвати тогорічну дорогу по Закарпаттю вздовж річки Тиса і румунського кордону. Дорога там виглядає як смуга завширшки в 4-5 метрів, з одного боку якої – неприступні скелі, з іншого – прірва над гірською річкою. Зима, сніг, слизька дорога, темнішає, я ледь повзу на швидкості кілометрів 10 і тут починається каменепад.

Безумовно, що важко подорожі уявити без зупинок для перепочинку, підзарядки, і заправки на АЗК. Можеш згадати таку, що вразила ?

Катя Соловйова: Ніколи не забуду, як я випадково потрапила на щойно побудовану новеньку АЗК UPG на трасі десь під Житомиром. Там було настільки красиво, стильно, смачно, швидко і зручно, що я подумала – шкода, що сюди не продають путівки, я із задоволенням відпочила б на цьому АЗК тиждень-другий)

Що побажаєш усім хто за кермом ?

Катя Соловйова :
Бути автомобілістом – це нести відповідальність за все, що ви робите на 80 левелі. Тож, будьте уважні й обережні за кермом і хай ця відповідальність стане ще однією приємністю!

Діма Єгоров - співавтор та ведучий ранковому шоу «На Автоматі». Наслухавшись наших питань до його колеги Каті Соловйової відповів чітко і на всі питання одразу.



Діма Єгоров: Я ніколи не мріяв про авто, як більшість моїх знайомих. Але цьогоріч вирішив отримати водійське. Дуже переживав, що мені не сподобається або просто буду тупити та зовсім не захочу сідати за кермо. Але після перших практичних занять в автошколі зрозумів, що я буду і хочу бути водієм. Всі іспити склав з першого разу, при цьому практику здавав на взагалі чужій тачці з трохи несправним «газом» та сигналами повороту.
І ось вже півтора місяця катаюсь і це завжди задоволення із присмаком жаху київських доріг, перестроювань в потоці та загадковими водіями.
В мене Мазда СХ-5 і поки що ліпшої для себе тачки не знайшов. Все влаштовує і завдяки габаритам мене частіше пропускають.
Правда, з такою їздою та заторами доводиться часто заправлятись, але коли сервіс якісний і недалеко, то воно приємніше. Тому, дякую мережі АЗК UPG, що з ними переживати ці моменти легше.
Всім водіям бажаю толерантності й взаємоповаги на дорозі, а ще щоб «листи щастя» були тільки від рідних і близьких, а не від спеціальних органів)

В новому сезоні на Авторадіо стартувала «Перша передача». Це автомобільне шоу Олександра Федченко - відомого українського автомобільного журналіста, блогера та експерта, який проїхав сотні тисяч кілометрів тест-драйвів, автомобільних випробувань та світових авто прем’єр. То ж ми на тему любові до світу авто поспілкувалися і з ним.
Олександр Федченко:
Вперше за кермо я сів, так в років 15, і характерно, що це була 20 тонна фура, я ледь діставав ногами до педалі, але їхав. Понад усе за кермом мене тішить - це сама дорога, адже для тяжкого періоду, коли я морально дуже втомлений, мені вистачає проїхати 800, 900, а краще 1000 кілометрів, і все стає на свої місця. Найбільше засмучує на дорозі неповага один до одного, адже всі повинні розуміти: дорога одна і всі ми користуємося нею, тож повинні думати не тільки про себе, а й про тих, хто їде поруч. Якби так думав кожен то ми б стали однією найкультурнішою нацією водіїв у світі. Але поки що на жаль, нам потрібно вчитися.
А яка марка авто найбільше до вподоби авто експерту ?
Олександр Федченко: Мені дуже імпонує Range Rover, я дуже її люблю, тож не планую її міняти.

Яку б автомобільну подорож ти у своєму житті назвав найкращою?



Олександр Федченко: Якусь одну назвати важко. Проте, згадаю традицію, яка була до війни у моєї команди Автошоу «Перша передача». Ми щороку усією знімальною групою виїжджали на Женевський Автосалон. Всі очікували цієї подорожі цілий рік, готувалися. Нажаль, про таке зараз можна тільки мріяти..
Як тобі сервіси АЗК UPG?
Олександр Федченко: Тут я можу сказати коротко і чітко, всі свої автівки я заправляю виключно на АЗК UPG.
Які будуть твої побажання в День Автомобіліста?
Олександр Федченко: Хай дорога буде рівна, без ям, а якщо ями й будуть, то нехай саме відчуття, що ви за кермом улюбленого авто, згладжує їх присутність.

А ми в свою чергу, побажаємо кожному автолюбителю, щоб дорога завжди приносила радість і була щасливою. Гарних вам друзів і супутників в дорозі! Таких, як Авторадіо та Національна мережа АЗК UPG!