Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

🥇Олімпійські ігри PARIS - 2024 🥇 Початок 26 липня по 11 серпня 🥇

ДОРОГЕ ЗАДОВОЛЕННЯ: ТОП НАЙПОШИРЕНІШИХ ПОРУШЕНЬ ПДР В УКРАЇНІ


Обов’язкове дотримання Правил дорожнього руху зберігає здоров’я та життя. Нагадуємо, наскільки полегшить ваш гаманець їх порушення.

Як повідомляє Патрульна поліція Києва, одним з “популярних” порушень ПДР є проїзд на червоний сигнал світлофора. За це профілактичної бесіди недостатньо – доведеться сплатити 510 гривень штрафу.

Багато порушників ПДР полюбляють кататися смугами для громадського транспорту. Будьте готові отримати адміністративне покарання у вигляді штрафу 680 гривень.

Не забуваємо й про швидкісний режим:

-    у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш як 50 км/год

-    у житлових і пішохідних зонах до 20 км/год

-    поза населеними пунктами транспортним засобам дозволяється рухатись зі швидкістю до 90 км/год, а у разі відокремлення проїжджих частин одна від одної за допомогою розділювальної смуги — не більш як 110 км/год. На автомагістралях максимально дозволена швидкість руху до 130 км/год.

За порушення швидкості передбачена відповідальність:

-    згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год – тягне за собою штраф у розмірі 340 гривень

-    згідно з ч. 4 ст. 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1700 гривень

Ну й на останок: багато хто не користується ременями безпеки, які захищають водіїв та пасажирів від серйозних травмувань під час ДТП. Згідно з ч. 5 ст. 121 КУпАП таке порушення карається штрафом у розмірі 510 грн.