Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

🥇Олімпійські ігри PARIS - 2024 🥇 Початок 26 липня по 11 серпня 🥇

Найпопулярніші китайські електромобілі вже в Україні

Китайські виробники впевнено займають лідируючі позиції на олімпі світового автопрому, повністю руйнуючи застарілі стереотипи про низьку якість товарів made in China. Сучасні автомобілі з Китаю ні в чому не поступаються за технічним оснащенням чи програмним забезпеченням європейським аналогам, а коштують при цьому набагато дешевше. Особливо це стосується такого направлення як електромобілі.

За даними експертів, половина всіх електрокарів, що були продані у світі за минулий рік, були вироблені саме на території Піднебесної. Очікується, що за підсумками 2023 цей відсоток стане ще більш суттєвим. Тим паче що найпопулярніші китайські електромобілі вже з’явилися на українському ринку і доступні для передзамовлень.  

 

Чому електрокари з Китаю так швидко завойовують світ

Нові електромобілі з Китаю щороку зростають у популярності серед українців, це пояснюється наступними об’єктивними причинами:

  • Прийнятна ціна. Вартість електромобілів, що виходять з конвеєрів китайських заводів, нижча на 20-30% за аналогічну продукцію, що виробляється на території Європи чи США. Це пояснюється дешевою робочою силою та різноманітними субсидіями й пільгами, що отримують китайські виробники від власного уряду для стимулювання розвитку галузі.  
  • Великий асортимент. На території Китаю розташовується більше ніж 100 власних виробників, більшість з яких з’явилися впродовж останніх 10 років, а також присутні заводи багатьох відомих європейських та американських концернів. На просторах Піднебесної можна знайти стильний та сучасний електротранспорт на будь-який смак: від бюджетних сімейних седанів до престижних люксових кросоверів.
  • Сучасне технічне оснащення. Китайські виробники використовують самі інноваційні технології та найсучасніше технічне оснащення, що гарантує їх продукції високий рівень безпеки та комфорту, великий запас ходу, довгостроковий ресурс.

Топ-3 китайських виробників електрокарів за українськими вподобаннями

У трійку найбільш популярних серед українців моделей китайський електромобілів увійшли наступні:

  • Volkswagen ID4. Стильний електричний кросовер відомого німецького концерну отримав у 2021 році статус Всесвітнього автомобіля року. Для ринку Китаю авто представлено у двох версіях: ID.4 Crozz (випускається на заводі FAW-VW) та ID.4 X — розробляється на SAIC-VW. Вони отримали акумуляторні батареї з підвищеною ємністю 84,8 кіловат годин та потужний електромотор на 214 (задньопривідна) та 313 кінських сил (доступний у повнопривідній модифікації), що дозволяє їм розвивати максимальну швидкість 160 км/год та проїжджати на одному заряді значні відстані — до 600 км.
  • BYD HAN. Стильний електричний седан від китайського лідера ринку електромобілів відомого концерну BYD вперше з'явився у продажі влітку 2020 року і з того часу не втрачає популярності. Авто представлено у п’яти комплектаціях: чотири оснащені переднім приводом, топова — повнопривідна. Двигун потужністю 245 кінських сил дозволяє електрокару розганятися до сотні за 7,9 секунд, а ємка батарея на 85,4 кВт*год гарантує електрокару автономність руху на майже 700 км. BYD HAN, оснащений двома моторами, розганяється до 100 км/год ще швидше — лише за 3,9 с. Автомобіль має функцію швидкої зарядки (заряджається з 30 до 80% за 28 хвилин) та може використовуватися у якості додаткового джерела живлення при відсутності доступу до стаціонарної електромережі — від нього можна заряджати різноманітні пристрої, туристичне обладнання та ін.
  • Zeekr 001. Преміальний підрозділ компанії Geely, що спеціалізується на виробництві акумуляторних авто, був заснований у березні 2021 року і вже у жовтні презентував світу першу розробку — ефектний 5-дверний електричний ліфтбек Zeekr 001. Електромобіль розганяється до ста за рекордні 3,8 с, може розвивати максимальну швидкість 200 км/год. Одномоторна задньопривідна версія оснащена акумулятором ємністю 100 кВт*год, що забезпечує транспорту автономність на більш ніж 700 км пробігу без необхідності додаткової підзарядки.

Придбати нові електромобілі вищеописаних брендів та модифікацій чи інших китайських виробників за найбільш привабливими цінами українськім поціновувачам автомобілів пропонує офіційний дистриб’ютор, одеська компанія Ncars.