Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Перша українська машина для розмінування стала на службу ДСНС Харківщини

Харківські фахівці створили першу українську машину для підготовки ґрунту до розмінування. Вона вже пройшла випробування та отримала сертифікат відповідності, а отже готова вирушити до серії.

Перший екземпляр авто передали рятувальникам Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС. Управління ним проводиться дистанційно на відстані 300 метрів, що гарантує безпеку піротехніків під час робіт. Машина проста у виробництві та користуванні, її легко обслуговувати та ремонтувати.



Повідомляється, що вага машини для підготовки ґрунту до розмінування становить 16 тонн. Під час роботи вона рухається зі швидкістю 3-4 км на годину та здатна знешкоджувати до 95% усіх мін. Під час тестування, яке тривало 4 місяці, ця машина підірвала понад 300 протипіхотних мін.

Начальник Харківської ОВА Олег Синегубов розповів, що профінансували передачу машини ДСНС з обласного бюджету в Харківській області. Її вартість складає 5 млн 600 тисяч гривень. Найближчим часом машина вийде на роботу на найбільш засмічені мінами ділянки у Харківській області. А до кінця листопада служба отримає ще одне таке авто, яке також придбають за рахунок бюджету області.


Оригінал статті за посиланням