Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Представлено перший у світі автомобіль із п'ятироторним мотором


2 грудня у Новій Зеландії відбувся фестиваль Mad Mike’s Summer Bash 6, на якому дебютував перший у світі п’ятироторний автомобіль. Спорткар під назвою 787D побудував професійний дрифтер та фанат роторних двигунів «Божевільний» Майк Уїддетт. Також він відомий тюнінгом заводських моделей Mazda.

До створення 787D Уїддетт залучив японського тюнера Rocket Bunny, який побудував кузов спорткару. Імовірно, основною для нього стала Mazda RX-7 четвертого покоління (FD). Але від оригінального спортивного автомобіля мало що лишилося.

У 787D трубчасте шасі та радикально перероблений двигун. За деякими даними, об’єм побудованого Уїддеттом п’ятироторного агрегату становить 3,3 літра. Інформації про вихідну потужність двигуна немає, але звучить він як справжній монстр. У відео з презентації видно, як вихлопні гази вириваються прямо за переднім колесом, але це, власне, і все, що показали публіці. Дріфт на 787D обіцяно пізніше.

Також відвідувачі змогли побачити сам п’ятироторний агрегат. Більшість дорожніх моделей Mazda використовували двороторні двигуни. Чотирьохроторний мотор стояв «під капотом» тільки у спортпрототипу Mazda 787В, який виграв перегони у Ле-Мані у 1990 та 1991 роках.


Стати власником 787D може кожен охочий, але допуску до доріг загального користування у творіння Майка Уїддетта немає. В якості альтернативи Hot Wheels пропонує мініатюрну копію автомобіля, яка поміщається на долоні.


Оригінал статті за посиланням