Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Стала відома загальна кількість поставлених САУ 2С22 «Богдана»

Перша вітчизняна самохідна артилерійська установка калібру 155 мм – 2С22 «Богдана» зовсім недавно пішла у серійне виробництво, хоча вперше була показана на військовому параді у Києві ще у 2018 році. На сьогоднішній день для ЗСУ виготовлено вже близько 30 таких САУ, повідомляє «Економічна правда».

Стволи для САУ 2С22 «Богдана» роблять у Краматорську, а загалом у виробництві задіяно 25 підприємств та понад 400 осіб. Як нещодавно заявив Президент України Володимир Зеленський, сьогодні досягнуто показника випуску шести одиниць таких САУ на місяць.

САУ “Богдана” на параді у Києві, 2018 р.

Зазначимо, що перші зразки САУ 2С22 “Богдана” були побудовані на вітчизняному шасі КрАЗ-63221 (6х6) із дворядною броньованою кабіною. Саме така машина брала активну участь у визволенні острова Зміїний (див. фото).

Під час визволення острова “”Зміїний”.

Однак після банкрутства Кременчуцького автозаводу як партнера по самохідній частині залучили компанію «Українська бронетехніка», яка запропонувала шасі 6х6 з оригінальною бронекабіною.

САУ “Богдана” на шасі від компанії “Українська бронетхніка”. Фото Армія.Inform

А наступну партію САУ 2С22 “Богдана” виготовили вже на чеських шасі Tatra T815-7 (8х8) з вже готовою бронекабіною, які раніше були закуплені для Міноборони. Що ж до артилерійської частини, то нещодавно САУ почала оснащуватися механічним досилачем снарядів, що полегшило процес перезарядки.

САУ 2С22 “Богдана” на шасі Tatra T815-7 (8х8)

Оригінал статті за посиланням