Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

• КИЇВ - 107.4 FM • ЖИТОМИР - 107.3 FM •ДНІПРО - 92.9 FM • КРИВИЙ РІГ - 103.2 FM • МИКОЛАЇВ - 106.4 FM • ОДЕСА - 102.2 FM • КРЕМЕНЧУК 102.1 FM • ХАРКІВ - 90.4 FM • ЧЕРКАСИ - 101.6 FM • КРОПИВНИЦЬКИЙ - 102.6 FM • РЕКЛАМА НА АВТОРАДІО - 0 800 332 708 •

У чому секрет популярності вапорайзерів?

З кожним днем зростає популярність таких приборів, принцип дії яких ґрунтується на випаровуванні активних речовин. Ці девайси мають досить цікаву історію створення та відкривають для користувачів безліч переваг. Тому варто докладно поринути в історію створення вапорайзером, розглянути основні види пристроїв та типи нагрівань.

А якщо ви вже знайомі з цими девайсами і хочете придбати один з таких девайсів, то в інтернет-магазині ДуДа для вас підготовлена велика колекція. Вивчіть запропонований асортимент і виберіть ту модель, яка вам найбільше до смаку. Чи не можете вибрати? Менеджери магазину ДуДа готові допомогти та підказати, який з екземплярів вам підходить.

Що таке Вапорайзер (Vaporizer)?

Портативні вапорайзери - це електричний прилад, в якому міститься свій власний елемент, що нагріває. Особливість у тому, що він не спалює сировину, а лише нагріває її до температури випаровування. Це дозволяє випаровувати всі активні та корисні речовини.

Перший вапорайзер був винайдений у 90-х роках минулого століття і поява першої моделі вапору пов'язана з Амстердамом. Біл Амато на прізвисько «Орел» створив величезну скляну кулю із трубками – прототип сьогоднішніх вапорайзерів. Технологія нагріву, яка використовується всередині кулі, була запозичена у Стародавніх Єгиптян, які нагрівали каміння для підтримки температури. Коли цей винахід побачив світ, то вапорайзер одразу 

Успіх вапорайзерів

Винахід минулого століття зробив справжню революцію в індустрії аксесуарів для куріння і сьогодні широко використовується в Америці та Європі в наші дні. Дієслово to vaporize у перекладі з англійської - випаровувати, відповідно вапорайзер - це випарник.

Усередині вапорайзера відбувається справжнісінька магія. Випарювання - це процес, у якому активні елементи речовини вивільняються шляхом застосування тепла (нагріву) без горіння. Тобто речовина всередині нагрівається, але не горить. Це важлива відмінність, оскільки коли речовина згоряє, вона стає денатурованою, тобто всі зміни відбуваються на молекулярному рівні.

Денатурація виникає за підвищеного виділення тепла (внаслідок горіння) відомого як піроліз. Саме це є головним недоліком традиційного способу споживання тютюнових виробів. Адже під час горіння створюються нові елементи, які були присутні у вихідному матеріалі до згоряння. І таким чином виділяються шкідливі елементи (дим та смоли).

Альтернативним способом отримання активного елемента без шкідливих речовин є випарювання. Для випаровування потрібна температура нижче точки горіння речовини, чого не досягти в процесі піролізу (горіння), отже речовина ніколи не стає денатурованою.


Саме це є однією з основних причин популярності вапорайзерів. При його використанні вивільняються активні елементи речовини способом, за допомогою якого піроліз не може відбуватися. І виходить чиста пара, що складається з активних елементів.