Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

В УКРАЇНІ ПОЧАЛИ ВСТАНОВЛЮВАТИ “БЕРЛІНСЬКІ ПОДУШКИ”: ЩО ЦЕ ТАКЕ

Новий “пристрій заспокоєння руху” вже встановлено на одній з вулиць Києва. У разі успішного проходження експерименту “подушками” облаштують й інші дороги.

Як повідомляється на сторінці Facebook Центра організації дорожнього руху, на вулиці Бажова у Дніпровському районі Києва встановлено новий пристрій заспокоєння руху – “берлінську подушку”.



Головне завдання такої штучної нерівності – зниження швидкості легкових транспортних засобів. Водночас спецтехніка та автобуси із ширшою колісною базою пропускають цю нерівність між колесами, а учасники руху на двоколісному транспорті можуть об’їхати перешкоду.

Остаточне рішення щодо використання “берлінських подушок”приймуть після завершення експериментального періоду експлуатації та надання відповідних висновків. У разі успішного проходження експерименту – такі пристрої заспокоєння руху облаштують на інших вулицях міста.

Від себе додамо, що ці пристрої треба встановлювати на обидві смуги руху – інакше водії їх будуть об’їжджати, що небезпечно для зустрічного транспорту. А це “подушками” можна прикривати дорожні ями та врятувати власників автівок від зайвих витрат на ремонт ходової 🙂