Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

Замовлення реклами за номером: 0 800 332 708

В Україні зростуть страхові виплати при ДТП: Зеленський підписав закон


Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який передбачає суттєве збільшення обов’язкових страхових виплат під час дорожньо-транспортних пригод. Цей документ замінить закон, який діяв у країні з 2005 року.

Йдеться про проект закону №8300 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Згідно з документом, суми збільшуватимуться поетапно. Нині ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю становить 320 тисяч гривень на одного потерпілого, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих, – 160 тисяч гривень на одного потерпілого, але не більше 800 тисяч гривень на одну страхову подію.

З 1 січня 2025 року ліміти відповідальності збільшаться майже вдвічі і становитимуть 500 тисяч гривень на одного потерпілого (до 5 мільйонів гривень на одну ДТП) та 250 тисяч гривень на майно (1,25 мільйона гривень на одну ДТП). З 1 січня 2026 року суми за шкоду зі шкоди життю та здоров’ю збільшуються до 1 млн гривень на одного потерпілого та до 20 млн гривень на один страховий випадок незалежно від кількості постраждалих. А за шкоду, заподіяну майну постраждалих, — до 2 мільйонів на випадок.


Оригінал статті за посиланням