Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Власникам Bugatti Chiron влаштували швидкісний заїзд на злітно-посадковій смузі

Компанія Bugatti подарувала власникам Chiron унікальний шанс випробувати свої автомобілі на швидкості 400 км/год. Взяти участь у спеціально організованому заході Bugatti 400 Drive змогли лише 18 обраних. Заїзди відбулися у квітні у Космічному центрі Кеннеді одночасно із власними аеродинамічними випробуваннями Bugatti. Для цього центр Space Florida надав компанії злітно-посадкову смугу завдовжки 3 милі (4,83 км). До 2011 року вона використовувалася NASA як посадковий майданчик шатлів.

Перед заїздом офіційний пілот Bugatti проінструктував учасників, як керувати автомобілем на швидкості 400 км/год. На такій швидкості Chiron кожну секунду залишає позаду відстань 1,25 футбольного поля. А при повному прискоренні водій зазнає перевантаження понад 1G. Крім того, водієві складно помітити маркери гальмування.

Після подолання бар’єру 400 км/год кожному учаснику вручили персональний гоночний костюм разом із шоломом. На шоломах вказали максимальну швидкість, досягнуту на злітно-посадковій смузі.

Bugatti Chiron поставляється із спеціальним ключем максимальної швидкості. Він встановлює автомобіль у конфігурації з найменшим лобовим опором, зі зменшеним дорожнім просвітом та прибраним заднім крилом. Спеціальні регульовані заслінки перед передніми колесами зменшують притискну силу передньої осі. Для старту необхідно вичавити педаль газу в підлогу та відпустити гальмо. Система управління запуском забезпечить ефективну передачу потужності на чотири колеса. За даними виробника, до 300 км/год Chiron Super Sport прискорюється лише за 11 секунд. Для розгону до 400 км/год знадобиться трохи більше часу.


У вересні 2017 року колумбійський гонщик Хуан Пабло Монтойя розігнав гіперкар до 400 км/год за 32,6 секунди. Гальмування з 400 км/год до повної зупинки зайняло лише 9,3 секунди. Загалом для виконная вправи 0-400-0 йому знадобилося всього 41,96 секунди та дистанція 3112 метрів. У ролику, присвяченому цьому заїзду, було видно, що стрілка спідометра Chiron доходить до позначки 450 км/год.


Оригінал статті за посиланням