Мобільний додаток Авторадіо Написати у студію

ВІДТЕПЕР АВТОРАДІО ЛУНАЄ У МІСТАХ • СУМИ - 99.4 FM та ЗАПОРІЖЖЯ - 107.0 FM. Вітаємо!

Як перевірити авто на ДТП за ВІН кодом


VIN-код автомобіля – унікальна 17-символьна комбінація, яка містить основні відомості про транспортний засіб. Маючи доступ до нього можна точно ідентифікувати модель, тип кузова, вид двигуна рік та країну виробництва, побачити фото, а також дізнатися історію авто щодо участі в аваріях.

Перевірка факту участі у дорожній аварії за допомогою ВІН-коду набагато надійніша, ніж за держномером, який може неодноразово змінюватись разом із новим автовласником. Ідентифікаційний номер транспортного засобу зберігається за ним до повного припинення експлуатації або утилізації.

Чому потрібно перевіряти авто на участь у ДТП

Продавці б/в машин часто приховують правду про їхнє минуле. Без перевірки на участь у ДТП є ризик нарватися на битий екземпляр із порушеною геометрією кузова. Під час руху він ведеться убік на купинах і схильний їхати вбік. Якщо авто ще раз потрапить в аварію, його може розірвати на частини, що призведе до серйозних травм і навіть загибелі людей.

Багато продавців замовляють послугу очистити історію авто з США та інших держав, щоб показати відсутність невеликих ДТП. У такому разі машина може мати приховані дефекти. Вони згодом почнуть виявлятися, призводячи до незапланованих витрат. Виявлення незначних ушкоджень також стає переконливим приводом зниження ціни.

Сервіси для перевірки авто за VIN-кодом

Спеціалізовані сервіси акумулюють відомості про автомобіль з різних джерел – ДАІ, автовиробників, страховиків, офіційних автодилерів, фінансових організацій, аукціонних майданчиків та ін.

Переважна більшість таких сервісів дозволяє ідентифікувати транспортні засоби, що мають походження в конкретній державі:

-    AutoCheck, CarFax – американський ринок.

-    HistoVec — Франція.

-    HistoriaPojadu — Польща.

-    Cebia — Чеська Республіка.

-    Car.Info — Швеція.

Мешканці України можуть скористатися електронним кабінетом водія, який надає комплексні відомості про транспортні засоби.

Найкращі сервіси перевірки за VIN-кодом

Carvertical

Сервіс має доступ до даних обліку автотранспорту по всьому світу. Пропонує українським користувачам не лише інформацію про колишні пошкодження автомобіля після ДТП, а й про скручування пробігу, викрадення. Архівні фотографії допоможуть побачити, як машина, що цікавить, виглядала раніше, що допомагає швидше виявити проблемні місця.

Carfax

Онлайн-сервіс збирає інформацію про мільйони автомобілів із понад 20 держав зарубіжної Європи, Сполучених Штатів та Канади. На її основі формується база даних Carfax, відомості з якої надаються користувачам. Крім інформації про дорожню аварію можна дізнатися про скручений пробіг, попередніх власників авто, періодичність техобслуговування, роботу в таксі. Доступний відкритий відгук автовиробника.

Car.info

Безкоштовний сервіс для приватних автовласників, які бажають придбати машину в шведському автомобільному реєстрі. На основі багатофакторної оцінки, у тому числі даних про аварії та отримані пошкодження формується орієнтовна вартість авто, що цікавить. Також сервіс аналізує відомості про продаж машин тієї ж моделі аналогічного пробігу та віку.

Poctra

Сервіс, що щоденно оновлюється, накопичує інформацію від аукціонів уживаних машин з ринків Євросоюзу та Сполучених Штатів. Крім стандартних текстових даних, у системі зберігається великий архів фотографій машин. Для отримання результатів про участь у дорожній аварії достатньо ввести у пошуковий рядок VIN-код.


Оригінал статті за посиланням